Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, corona virüsü ile ilgili korkutan bir açıklama daha yaptı. Dünya çapında 4.3 milyondan fazla vakanın olduğu Korona virüsünün "asla gitmeyebileceğini" söyleyen DSÖ Acil Durum Direktörü Dr. Mike Ryan, "Aşı bulunsa bile virüsü kontrol altına almak için çok ciddi bir çaba gerekecek" dedi.

Korona virüsünde vaka sayısı 4.3 milyonu geçerken, Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Direktörü Dr. Mike Ryan salgın ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

İnternet üzerinden yapılan basın toplantısında konuşan Ryan, yaklaşık 300 binden fazla insanın ölümüne sebep olan Covid-19’un asla gitmeyebileceğini söyledi.

Ryan, “Şunu şöyle söylemek gerek, bu virüs toplumumuzdaki bir diğer salgın virüs gibi kalabilir ve bu virüs asla gitmeyebilir. HIV de gitmedi fakat biz bu virüsle yaşamayı öğrendik” ifadesini kullandı.

“KIZAMIK GİBİ HASTALIKLAR DA VAR”

DSÖ yetkilisi, “Salgının ne zaman biteceğini söyleyenlere inanmıyorum. Yüzden fazla aşı geliştiriliyor fakat aşı ile yok olmayan kızamık gibi hastalıklar da var” yorumunu yaptı.

New York Times'tan İsrail bombası: Gazze'de "En büyük ve yıkıcı" bombalar kullanıldı New York Times'tan İsrail bombası: Gazze'de "En büyük ve yıkıcı" bombalar kullanıldı

DSÖ’nün Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus da çaba ve çalışma ile virüsün kontrol altına alınabileceğini ifade ederek, “Güzergah bizim elimizde ve bu salgınla mücadelede hepimiz bir şeyler yapmalıyız” diye konuştu.

Dr. Tedros, “Birçok ülke farklı önlemler alıyor fakat bizim tavsiyemiz her ülke en yüksek önlemlerini almalı. İkinci salgın dalgasını tetiklemeden sokağa çıkma yasaklarını kaldırmanın bir garantisi yok” ifadesini kullandı.