Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 günlük Aktivizim Kampanyası Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 günlük Aktivizim Kampanyası
Eyüp Belediyesince düzenlenen "2. Haliç Genç Edebiyat Günleri" başladı.



Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen açılışta konuşan şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu, etkinliğin "Onur Konuğu" olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bugünün tecrübeli yazarlarının da bir zamanlar genç olduklarını ifade eden Ayvazoğlu, "Kendi gençliğimi, yazar, şair olmak için gösterdiğim gayretin hiçbir karşılık bulmadığı yılları düşünüyorum da bugün usta yazarlarla karşılaşma, görüş alışverişinde bulunma imkanı bulan genç yazarların ne kadar şanslı olduğunu görerek, imreniyorum." dedi.



Etkinlikte yer alan yazarların genç olduğuna dikkati çeken Ayvazoğlu, şöyle konuştu:


"Önlerinde çok zaman var ve çok da imkan var. Biz gençliğimizde okuyacak kitap bile bulamazdık. Elimize bir kitap geçtiği zaman arkadaşlarımız arasında dolaştırarak, sabırsızlıkla beklerdik. Kitap almaya da gücümüz yetmezdi, bir kitap alırdık. Benim o tarihlerde aldığım ve en az 10 arkadaşımın okuduğu birçok kitap hala kütüphanemde duruyor."

Ayvazoğlu, okuma zevki alan insanın başlıbaşına bir macera yaşamaya başladığını, bir süre sonra okuduğu yazarların yazdıklarına benzer metinler kaleme alma arzusu duyduğunu dile getirdi.

Yazarlığa ilk adımın, yazmaya heyecan ve heves duymaya başlandığında atıldığını anlatan Ayvazoğlu, "Demek ki yazmak okumakla başlayan bir macera. Okumadan yazar olunmaz." ifadelerini kullandı.

Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Ayvazoğlu, dinleyicilere yazarlıkla ilgili kaleme aldığı manifestoyu okudu.


Eyüp Belediye Başkanvekili Ahmet Turan Koçer; yazma girişiminin kişinin aynı zamanda kendisini inşa etme sürecinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Zaman içerisinde Eyüp'te köklü, derinlikli çalışmaların ortaya çıkmasını umduklarını anlatan Kılıç, çalışmalarında kendilerine destek veren yazarlara, kurumlara ve katılımcılara teşekkür etti.

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Aytar, Eyüp Belediyesinin bu sene nitelikli edebiyat etkinlikleri ile gençleri buluşturduğunu dile getirdi.

2. Haliç Genç Edebiyat Günleri kapsamında, katılımcı yazarların biyografilerinin yer aldığı sergi de açıldı.

Etkinlik boyunca, Eyüp'teki okullarda, Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde, Eyüp Meydanı'nda 18 Mayıs'a kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Etkinlikte, Hüseyin Su, Arda Arel, Haydar Ergülen, Ali Ural, Ali Görkem Userin, Hakkı Özdemir, Osman Cihangir, Hatice Çay, Yusuf Koşal, Fazıl Baş, Sema Tanrıverdioğlu Ersöz, Çayan Özvaran, Harun Candan, Nefise Serra, Okay Tiryakioğlu gibi pek çok edebiyatçı yer alacak.
 

Editör: TE Bilişim