Çalışmalarını “Aile Her Şeydir” prensibiyle sürdüren Eyüpsultan Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Aile Akademisi’yle, toplumun yapıtaşı olan aile kurumunu etkileyen sorunların tespiti ve önleyici tedbirler alarak sorunların  aşılması sürecinde vatandaşlara rehberlik edecek.

AİLE BİREYLERİNİN ARALARINDAKİ İLİŞKİ DİNAMİKLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Aile Akademisi’nde, Pedagojik ve Psikolojik Rehberlik Hizmeti ile sadece sorunların tespiti ve müdahalesinde bulunmakla kalmayıp, Ebeveyn/Çocuk Atölyeleri ile de aile bireylerinin birlikte zaman geçirerek, aralarındaki ilişki dinamiklerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

EVLİLİK OKULU SEMİNERLERİ,BİREYLERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİNİ SAĞLAYACAK

Evlilik Okulu Seminerleri ise, aile içi sorunların çözümü, evliliğe hazırlanan gençlere iyi bir başlangıç sunma, evlilikte karşılaşılabilecek sorunların çözümünde iletişim becerileri, evlilikte çatışmayı önleme ve sorun çözme becerileri, çocuk sahibi olmaya hazır olma gibi konularda evli ve evlenmeye hazırlanan bireylerin bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek.

Online Enneagram ve Mizaçları Tanıma Atölyesi

Evli ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere; 9 tip mizaç genel özellikleri, alt tipleri, mizaçlar arası ilişki dinamikleri, sağlıklı/sağlıksız mizaç gelişimleri, ile mizaçların ebeveyn tutumları odaklı genel mizaçları tanıma eğitimi verilecek.

Ayrıca 16-25 yaş arası gençlere özel programda, farkındalık, potansiyel keşfi ve mizaç odaklı mesleki seçim konularında rehberlik hizmeti sunulacak.

DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMINA EBEVEYN-ÇOCUK AYNI ZAMANDA KAYIT OLABİLECEK

Değerler Eğitimi programında, aile ve çocuğa özel geliştirilmiş manevi eğitimler verilecek.

Ayrıca ayda bir aile kurumuna katkı sağlamak amacıyla online seminerler yapılacak.

Kayıtlarda Eyüpsultan’da ikamet eden vatandaşlara öncelik tanınacak. Kontenjanın uygun olması durumunda ilçe dışından gelecek kayıt talepleri değerlendirilecek. Ayrıca online seminerlere yedek kayıt alınacak.

 http://kaonline.eyupsultan.bel.tr adresinde online kayıt yaptırabilirsiniz.
 

Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 günlük Aktivizim Kampanyası Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele için 16 günlük Aktivizim Kampanyası
Editör: TE Bilişim