Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında
Eyüpsultan Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümünü nedeniyle muhteşem bir anma programı düzenledi.

Program Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katılımıyla, Fahri Korutürk Caddesi'nden Eyüpsultan Meydanı'na yürüyüşle başladı.

SEYİD ONBAŞI VE KAHRAMAN TÜRK KADINLARI YÜRÜDÜ


Mehter Takımı'nın seslendirdiği Çanakkale Türküleri, Mehter Marşları ve tekbirler eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte Seyid Onbaşı, 'Onbeşliler' diye anılan 15 yaşlarında Çanakkale Savaşı'nda cephede hayatını kaybeden kahramanlar ve geri dönmeyi asla düşünmeden, şehadeti tatmak için düşmanın üzerine hücum eden kahraman Mehmetçikler canlandırıldı.

Ayrıca kağnılarla, katırlarla cepheye cephane taşıyan kahraman Türk kadınları, cepheden yaralı Mehmetçiklerin taşınması da yürüyüşte temsil içerisindeydi.

Öğrencilerin de eşlik ettiği yürüyüş kortejini, Eyüpsultanlılar ile yerli yabancı çok sayıda turist ilgi ile izleyerek cep telefonlarıyla görüntü aldılar.

Eyüpsultan Meydanı'na gelindiğinde ise hep birlikte Cuma namazı kılındı.

Namaz sonrası ise meydanda Çanakkale muharebesi sahnelendi.

"BİZ BU GÜNLERDE RAHAT YAŞAYALIM DİYE HAYATLARINI FEDA EDEN KAHRAMANLARIMIZI HATIRLADIK"

Buradaki gösteriye de vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Başkan Remzi Aydın yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi;

“Bugün 1915 Çanakkale'yi yaşıyoruz. Tarihe yolculuk yapıyoruz, o günlere gidiyoruz ve izlerken duygulanıyoruz. O günlerde, biz bu günlerde rahat yaşayalım diye hayatlarını feda eden kahramanlarımızı hatırladık. Allah onlardan razı olsun.

Bu vatan, bu millet için, istikbalimiz için Çanakkale'den sonra da nice şehadet şerbetini içmiş kahramanlarımız var. En son 15 Temmuz'da gördük. Gençleriyle, yaşlısıyla, kadınlarıyla, çocuklarıyla bu vatanın evlatları sokağa döküldü ve istiklalini ve istikbalini korudu.

Bugün Afrin'de yine kahraman evlatlarımız bizler buralarda rahat yaşayalım, geceleri güven içinde yatalım diye hayatlarını feda ediyorlar. Allah onlardan razı olsun, Rabbim onlara güç, kuvvet versin.

İnanıyorum ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu milletin kahraman evlatları her daim vatanını, milletini, kitabını, bayrağını korumaya devam edecek”

Başkan Aydın'ın konuşmasının ardından, meydanda bulunan vatandaşlar hep birlikte “Bu ezanları dindirtmeyecekleri, bu bayrağı indirtmeyecekleri ve bu vatanı böldürtmeyecekleri” konusunda söz verdiler.

Program Mehter Takımı'nın konseriyle son buldu. 

Editör: TE Bilişim