aÜNİVERSİTEYE giriş sınavının birinci aşaması olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı. İstanbul'da adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu. Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi'ne giden öğrenciler, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı.

Sınava giren öğrenciler çalıştıklarını belirterek heyecanlı olduklarını söyledi.

"İNŞALLAH İYİ NETİCELER ALIR BÜTÜN ÇOCUKLAR"
Sınava giren öğrencilerden Ela Göz sınava hazır olduğunu belirterek "Ama yine de çok gerginim. Ne olacağı belli olmuyor. Yoruma dayalı bir sınav. Gergin ve sinirliyim. Heyecan var tabi ama diğer duygular bastırıyor" dedi. Öğrencilerden Su Sargın, " Heyecanlıyız. Çok çalıştık. Bütün yıl emek verdik.
İnşallah sonucunu alacağız" derken, sınava annesi ile gelen Yasemin Mete, "Her şey dilediğimiz gibi olur" dedi. Anne Nesrin Mete ise "Heyecanlıyız, gururluyuz. Kızlarımız büyüdü. İnşallah iyi neticeler alır bütün çocuklar. Onlarla güldük, ağladık. İnşallah istedikleri bölümü kazansınlar" şeklinde konuştu. Enes Kök ise "Heyecan yok ama yine de stres var. Çalıştık, inşallah güzel bir şeyler olacaklar" diye konuştu.

ÜZERLERİ ARANARAK İÇERİ ALINDILAR
Saatler 09.00'u gösterdiğinde öğrenciler üzerleri kimlik kartları ve sınava giriş belgeleri kontrol edilerek içeri alındı. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki ana kapısından içeri alınan öğrenciler sınava girecekleri salonlara yöneldi. Burada öğrencilerin üzeri arandı. Üzerinde çakmak, sigara, para gibi eşyalar bulunan öğrenciler bu eşyaları bırakmak zorunda kaldı. Üzeri arandıktan sonra sınav salonuna giren öğrenciler giriş belgesindeki yazılı numaraya göre oturdu. Öğrencilere sınav formları dağıtıldı.

Marmara Denizi’ne yeni Tsunami Gözlem ve Erken Uyarı İstasyonları Marmara Denizi’ne yeni Tsunami Gözlem ve Erken Uyarı İstasyonları

SINAVA BAŞLAMASINA DAKİKALAR KALA YETİŞTİLER 

Bazı öğrenciler de sınavın başlamasına dakikalar kala sınava yetişti. İçeri giren öğrenciler koşarak sınav salonuna yöneldi. Öte yandan ailelerin de heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 10.00'da başlayan sınav 160 dakika sürecek.nı 

Editör: TE Bilişim