Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesinde GRÜ'den Beş İsim... Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesinde GRÜ'den Beş İsim...
Fatiha ve İhlas Suresi’nin Kur’anda en çok bahsi geçen dualar olduğuna dikkat çeken İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Bu 2 duayı mutlaka okuyun. Ben günde 12 bin tane İhlas suresi okumaya çalışıyorum.” diye konuştu.





Zeytinburnu Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Merkezefendi’deki söyleşide konuşan İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Fatiha ve İhlas surelerinin önemine değindi.

İhlas suresinin Müslümanlığın manifestosu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Şükretmek için çok sebep var. Yürüyoruz, görüyoruz, konuşuyoruz şükretmek için bundan daha büyük sebep mi var? Ne kadar yaşayacağımızı Allah bilir ama bize düşen görev iyi bir mümin olmaktır. O yüzden bu sene hanımdan tespihmatik ödünç aldım. Günde 12 bin tane İhlas okumaya çalışıyorum. İhlas, İslam’ın bir manifestosudur. İslam’ın temel ilkeleri İhlas’ta bulunuyor, İhlas Amentü’dür. İhlas suresi bu sebeple çok önemli elimizden geldiğince okuyalım.” diye konuştu.

“SU İÇMEK İÇİN BİLE OLSA SAHURA KALKMAKTA FAYDA VARDIR”

Sahurun orucun tamamlanması için önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Sahuru önemsek lazım. Peygamberimiz, sahur yapın çünkü sahurda bereket vardır diyor. O yüzden en azından bir bardak su içmek için bile olsa sahura kalkmakta fayda vardır. Sahura yatıp kalkan Teheccüd namazına kalkmış oluyor. Teheccüd namazı bize sünnet, peygamberimize ise farzdı. O yüzden Peygamberimiz Teheccüd namazlarını hiç kaçırmazdı. İşte biz de hazır sahura kalkmışken 2 rekat Teheccüd namazı kılalım. Eğer sahura kadar uyumayacaksınız o zaman da benim gibi yapın elinize bir tespih alın ve bu iki duayı bol bol okuyun. Birincisi Fatiha ikincisi İhlas suresi. 5 vakit namazın sadece farzını kılan bile günde 17 defa Fatiha okuyor. Onun için Kur’an’da en çok okunan sure Fatiha’dır.” diye konuştu.

“DİLİMİZİ DEDİKODUDAN UZAK TUTACAĞIZ”

Gün içerisinde en çok yaptığımız zikrin de Allah-ü Ekber olduğunu belirten Prof. Dr. Hatipoğlu, “Çünkü namaza başlarken Alllah-ü Ekber diyoruz. Rüku’a giderken, secdeye giderken ve namazdaki her hareketimizde Allah-ü Ekber diyoruz. Bunu Ramazan’da daha çok artıralım çünkü Ramazan bir ibadet ayıdır.” diye konuştu.

“Dilimizi dedikodudan uzak tutacağız. Falancanın şusu varmış, busu varmış bize ne? Biz kendimizle meşgul olalım. Çok gereksiz şeylerle ahiretimizi berbat ediyoruz. Bu durum özellikle son zamanlarda çoğaldı. Bunlardan uzak duracağız. Bir kuldan tüm azaları sorumludur. Takva sahibi, ihlaslı özel insan HZ. Ebubekir bile kendi kendini kınamak için dilini tutup, ‘Sen beni belaya uğrattın.’ dermiş. Allah muhafaza ya biz ne yapalım.” diyerek dedikodudan sadece Ramazan’da değil her zaman kaçınmamız gerektiğini belirtti.

GERÇEK MÜFLİS O’DUR Kİ…

Konuşmasının devamında Peygamberimizin sahabeyle yaşamış olduğu bir konuşmadan örnek veren Prof. Dr. Hatipoğlu, “Birgün peygamberimiz müflis kimdir diye soruyor. Altınını, parasını kaybeden müflistir diye cemaatten cevap alıyor. Peygamberimiz, hayır o dediğiniz dünya müflisidir. Müflis şudur: Namazını kılmıştır, zekatını vermiştir, orucunu tutmuştur, hacca gitmiştir, sadaka vermiştir. Normal şartlarda cennete girecek ama falancanın aleyhinde konuşmuş. Kıyamet günü hesap vakti geldiğinde her alacaklı ondan hakkını alıyor. Biri namazını aldı, biri orucunu aldı. Elleri bomboş kaldı dünyada yaptığı her şeyi ahirette kaybetti. İşte müflis budur demiş. Bu sebeple kimsenin hakkında konuşmayalım.” ifadelerini kullandı.

Söyleşiyi dua ile tamamlayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na gecenin sonunda kendisini dinleyenler arasında yer alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın çiçek takdim etti. 
Editör: TE Bilişim