TEGV çocuklara nitelikli eğitim desteği için Maraton İzmir’de TEGV çocuklara nitelikli eğitim desteği için Maraton İzmir’de
Eyüp Tiyatro Okulu tarafından hazırlanan "Bir Yaz Gecesi Rüyası" adlı tiyatro oyunu Eyüplü sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.



Yönetmenliğini Tevfik Şahin'in üstlendiği oyun Eyüp Belediyesi Eyüp Kültür Sanat Merkezinde izlenildi. Eyüplü sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği William Shakespeare'nin unutulmaz eseri “Bir Yaz Gecesi Rüyası” tiyatro oyununda göz doldurucu performans sergileyen Eyüp Tiyatro Okulu mezunları tüm sanatseverler tarafından büyük alkış aldı.

Eyüp Tiyatro Okulu'nun yetişkinler kategorisinin yıl sonu mezuniyet gösterisi olarak düzenlenen programa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katılım sağladı. Başkan Aydın tiyatro gösteriminin ardından yaptığı konuşmada: ''Arkadaşlarımızın sergiledikleri oyunu gerçekten çok zevkle izledim. Ben sinema, tiyatro gibi sanatları ilgi ile takip etmeye çalışan bir insanım.

Gördüğüm kadarıyla çok iyi bir performans gösterildi. Bu kadar kısa bir zamanda böylesine bir performans beni çok mutlu etti. Zannediyorum 100 civarında kursiyerimiz devam ediyor. 2 yıldan beri yapılan bir çalışma ve Eyüp Belediyesi'nin tarihinde bir ilk.

Eyüp Film Akademisi'nden sonra Eyüp Tiyatro Okulu'nda hem Eyüp'ün tarihinden bir ilk hemde İstanbul'da çok nadir olan yapılardan bir tanesi. İşler kaliteli ve nitelikli. Eyüp Tiyatro Okulu'nda sanatçı adayları ve sanatçılar yetiştirmeye devam edeceğiz.

Eyüp bizim medeniyetimizin, tarihimizin, kültürümüzün, sanatımızın en önemli merkezlerinden bir tanesi. Bu cevherimizi ortaya çıkartmaya çalışıyoruz, parlatmaya çalışıyoruz. İyi yoldayız ilerliyoruz.

Eyüp'teki bu var olan potansiyeli açığa çıkartarak hepinizin beğenisine sunarak hem bu sanatların var olmasını hemde halkımızın bunlardan istifade etmesini sağlamaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki buradan çok kıymetli sanatçılarımız yetişecek.'' cümlelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim