Okullarda Yarıyıl 15 Tatil 19 Ocak'ta başlıyor Okullarda Yarıyıl 15 Tatil 19 Ocak'ta başlıyor
'Simurg Öğrenci Yazar Buluşmaları Başlıyor' etkinliği kapsamında eğitimci-yazar Zafer Bilgi, Simurglu öğrencilerle bir araya geldi.



'Nasıl Fatih Oldu' kitabının yazarı olan Zafer Bilgi, yaklaşık 500 Simurglu öğrencinin katıldığı, EKSM'de (Eyüp Kültür Sanat Merkezi) yapılan seminerde Fatih Sultan Mehmet'i anlattı.

Zafer Bilgi, 'Fatih Sultan Mehmet Olmak' konulu bir konuşma yaptı.

ZAFER BİLGİLİ: FATİH'İN FATİH OLMASINDAKİ SIR ÇOCUKLUĞUNDA ALDIĞI EĞİTİMDE GİZLİDİR

Zafer Bilgi konuşmasında, “Nasıl ki bir binanın dayanıklı olması temelindeki sağlamlıkta gizliyse, Fatih'in fatih olmasındaki sır da çocukluğunda aldığı eğitimde gizlidir” ifadelerine yer verdi.

Fatih gibi dünya çapında büyük bir hükümdarın, cihangir bir devlet adamının hayatını Simurglu öğrencilere anlatan Bilgi, “Fatih'in yetişmesindeki sırlar nelerdir?, Şehzade Mehmed nasıl Fatih'e dönüştü?, Fatih'i kimler nasıl yetiştirdi?, Fatih olana kadar hangi süreçlerden geçti?,

Fethe giden yolda, hangi kaynaklardan beslendi?, Fetihteki başarı sırları nelerdi?, Fatih'in liderlik şifreleri nelerdi?, Bugünün Fatih'lerini yetiştirmek mümkün mü?” sorularının cevaplarını Simurglu öğrencilerle paylaştı. 

Editör: TE Bilişim