Giresunlu'lar Gaziosmanpaşa'da İftarda Buluştu Giresunlu'lar Gaziosmanpaşa'da İftarda Buluştu
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi’nin katkılarıyla, Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Erzurum Birlik Gecesi”ne katıldı.



Gecede bir konuşma yapan Başkan Aydın; “Soğuk memleketin sıcak insanları hoş geldiniz. Eyüp Sultan’da ne zaman bir Erzurumlular etkinliği yapılsa maşallah böyle cıvıl cıvıl, dinamik ve sıcak bir ortam buluyoruz” dedi.

Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde dün düzenlenen birlik gecesine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Erzurumlular Dernek Başkanı ve Eyüp Belediye Meclis Üyesi Cahit Özaslan, STK temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.



Gecede Başkan Remzi Aydın yaptığı konuşmada sözlerine “Soğuk memleketin sıcak insanları hoş geldiniz” diye başladı. Eyüp Sultan’ın bereketli, feyzli bir yer olduğu vurgusunu yapan Başkan Aydın, bu bereket feyzin hem mihmandardan hem de Erzurumlular gibi güzel insanlardan kaynaklandığını söyledi. Başkan Aydın konuşmasının devamında ise Eyüp Sultan’da ne zaman bir Erzurumlular etkinliği yapılsa cıvıl cıvıl, dinamik ve sıcak bir ortam bulduğundan bahsederek; “Bundan dolayı Erzurumlulara gıpta ediyorum.

Erzurumlarla güzel işler yapıyoruz. Her zaman dediğim gibi Erzurumlular hem Eyüp’ümüzün hem ülkemizin çimentosu. Erzurumlular sağlam insanlar, vatan millet kaygısını taşıyan insanlar. Şunu söyleyerek sözlerimi bitirmek istiyorum. Ben ilçemdeki ve ilçem dışındaki Erzurumlu dostlarımla her zaman yüreğimle konuştuğumu düşünüyorum” dedi.

Gecenin sonunda Erzurumlular Derneği Başkanı Özaslan, Eyüp Belediye Başkanı Aydın’a, Erzurumlulara ve Erzurumlular Derneği’ne verdiği desteklerden dolayı, oltu taşı tespih hediye etti.



Eyüp Erzurumlular Derneği Başkanı Cahit Özaslan yaptığı konuşmada;


Her yıl düzenlediğimiz Geleneksel Erzurum sıla gecemize katılan Eyüp Belediye Başkanım Remzi Aydın’a, Erzurum Milletvekilimiz abimiz Mustafa Ilıcalıya,İstanbul Milletvekilimiz Hüseyin Bürge’ye, İşadamlarımız Metin Taş’aDoğu Anadolu ihracatçılar Birliği başkanı Cemal Şengel’e, Etüp Ak Parti İlçe Başkanımız Süleyman Aykaç’a, Çat Belediye Başkanımız Arif Kılıç’a Vekilimiz Muzaffer Gülyurt’a, Erzurum Dernekler Federasyonu üyesi Çat Dernek Başkan  Yardımcısı Orhan Tanas'a, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcılarına, Müdürlerimize Dernek Başkanlarımıza, Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza,yönetim kurulu üyelerime,sanatçılarımıza ve tüm katılan hemşerilerimize teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Çat Belediye Başkanımız Arif Kılıç, Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı birer konuşma yaparak birlik beraberlik mesajı verdiler.
Erzurumlu sanatçılar ve ozanlar birbirinden güzel türküleriyle ve Halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle Erzurumluları coşturdular.




 
Editör: TE Bilişim