Giresunlular Eyüpsultan’da iftar verdi Giresunlular Eyüpsultan’da iftar verdi
Ülkemizde son günlerde yaşanan sıkıntılı sürece karşı birlik ve beraberlik içerisinde bulunmanın öneminin vurgulandığı toplantıda Başkan Aydın, "Bu sıkıntıları da aşacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu kötü günler bitecek.” dedi.

Eyüp´te bulunan STK temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, ülkemizin içinde bulunduğu zor günlere dikkat çekti. Başkan Aydın, “Zor zamanlardan geçmek bu devletin, bu milletin çok yabancısı olduğu bir şey değil. Tarihimize baktığımızda her dönemde birtakım sıkıntılar yaşamışız. Bunları elhamdülillah birliğimizle, beraberliğimizle, dayanışmamızla ve kardeşlik duygumuzla aşmışız. Ben, bu sıkıntıları da aşacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu kötü günler bitecek.” dedi.

“MÜCADELE BEDEL GEREKTİRİR”


Mücadeleyi kazanmanın bedelsiz olmayacağını da vurgulayan Başkan Aydın, “Bizler, esaretten kurtulmak istiyorsak, daha müreffeh bir ülkede yaşamak istiyorsak, dünya standartlarında yaşamak istiyorsak, kendi inançlarımızı özgürce yaşamak istiyorsak bu topraklarda kendi sözümüzü söylemeliyiz. Bu mücadele ile olacaktır, mücadelede bedel gerekir. Bu bedeli ödedik, ödemeye de hazırız. En son 15 Temmuz´da milletimiz kendisinde beklenen feraseti, cesareti, gerekirse şehitler vererek ortaya koymuştur. Şimdi ekonomik saldırılarla, suikastlerle, birçok görmediğimiz saldırılarla karşı karşıyayız. Bütün bunları birliğimiz ve beraberliğimizle aşarız. Farklılıklarımız olacaktır, neticede bu farklılıklar zenginliğimizdir. Ama çok fazla oranda ortak değerlere sahibiz. Bundan sonra da her daim elele, kolkola, omuz omuza yürümeye devam ederiz.” diye ifade etti.

STK´LARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan Aydın konuşmasının sonunda ise bir çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Geçen Balkanlı kardeşlerimizle otururken, ´Eyüp Sultan olarak, yaşadığımız süreçle alakalı ortak bir etkinlik yapalım, sesimizi duyuralım. Memleketimizin mevcut durumu karşısında, Eyüp Sultan´ın milletimizin ortak iradesine, devletimize sahip çıktığını, destek çıktığını gösterecek bir şey yapalım dedik.´ Bunu da hep birlikte nasıl yapacağımızı müzakere edelim.”

STK´LARDAN TAM DESTEK

Toplantıda söz alan STK temsilcileri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın “Yalnızlığımı biliyorum” sözlerini hatırlatarak, “Biz Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız. Her zaman yanındayız, yanında olacağız.” mesajını verdi.

Toplantıya ilçede bulunan tüm STK´ların başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Editör: TE Bilişim