Kış geldi… Türkiye’nin önemli bir bölümünde kar etkili oldu. Özellikle Marmara bölgesindeki yoğun kar yağışı yolları kapattı.

İstanbul Hava Limanı’nda yolcular mahsur kaldı. Özellikle Kuzey Marmara Yolu, TEM Otoyolu kar nedeniyle uzun süre kapalı kaldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya aldığı bir kararla İstanbul’a Trakya tarafından giriş çıkışları yasakladı. Özel araçların çıkışlarını yasaklarken, sağlık, güvenlik gibi  belirli meslekler dışında kamu çalışanlarına da iki günlük idari izin verdi. Vali Yerlikaya’nın tedbir amaçlı aldığı kararı doğru buluyorum.

Çünkü özel araçların sokağa çıkması durumunda bir yolda oluşacak küçük bir kaza bile yolun tıkanmasına, tıkanmadan dolayı kurtarma araçlarının bile olay yerine gelmesini engelleyebilecek durum ortada.

Bu arada iki Bakan Ankara’dan uçakla İstanbul’a geliyor. Biri Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu diğeri ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

İstanbul Büyükşehir… Adı üstünde Büyükşehir… 1984 seçimlerinden bu yana o günlerin Büyükşehir Belediye Başkanı ve şimdinin Cumhurbaşkanı-AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetiliyor…

İki yıldır da Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı.

Devlet yapısında herkesin seçilmeden bir siyasi partisi vardır. O Siyasi yapı ve tabanıyla seçilip görev alır. Biri Cumhurbaşkanı olur, biri Büyükşehir Belediye Başkanı… Hangi makam olursa olsun…

Bu makamlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘Makamları’dır.

Devletin en üst makamından, en alt makamına kadar hepsi, ülkede yaşayan vatandaşlara olduğu gibi o gün ülke topraklarında bulunan yabancılar da olsa hepsine hizmet etmekle mükelleftir.

Devlet, hizmette ayırım yapamaz. Bir Bakanlık, farklı partide olabilir, bir belediye başka bir partide olabilir. Onlar parti makamları değil Devlet makamlarıdır.

Bu makamlarda oturan Şahsiyetler(!) millete hizmet için organize olup çalışmalıdır.

Ancak neler görüyoruz…

İstanbul ve Marmara bölgesinde br kar felaketi var. Yollar kapanmış, vatandaşlar yollarda kalmış, devletin tepesindekiler, devletin belediyesi ile iletişime bile geçmiyor. Kendilerine göre bir program yapıp, sanki başka bir ülkede çalışıyor gibi gelip pozlar veriyorlar.

Bakanlar geliyor, İstanbul’un yeni yapılmış İstanbul Hava Limanı’na bile inemiyor. Yeni yapılan demişken hemen bir not girelim, Hava Limanın bazı noktalarda çatıları çöküyor.

Bakanlar, beğenmedikleri ve yok ettikleri Atatürk Hava Limanı’na inmek durumunda kalıyor.

Otoyol bölgelerine gidip orada açıklama yapıyorlar.

Bakanların açıklamalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin adı bile geçmiyor.

Oysa bu belediye hiyerarşik açıdan İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır.

Yoksa İmamoğlu’nu aradılar da ‘Başkan Balıkçıda’(!) diye rahatsız etmek istemediler mi!

Bakanlar geldi de ellerine kazma kürek alıp yol mu açtı.

İstanbul’da yaptıkları açıklamayı Anakara’da yapabilirlerdi. Tabi ki burada yanlış anlaşılmasın, tabi ki, işin başında olmak, çalışmaların koordinasyonu açısından önemlidir.

Ama Bakanların İstanbul’a geldiklerinde Vali Ali Yerlikaya yanlarında olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da olmalıydı.

Bu görüntüyle Vali Yerlikaya’yı da zor durumda bırakıyorlar. Sevsek de sevmesek de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İstanbulluların oyu ile seçilmiş bir belediye başkanıdır.

Gün boyunca maillerimize gelen bilgiler bazında kendisinin sürekli sokakta ve AKOM merkezinden kar felaketini takip ettiği görülüyor.

Yani devlet birimleri, Bakanlıklar ve Belediye iş birliği yapıp vatandaşa hizmet vermeli. Vatandaşın sorunlarını birlikte çözmek devlet birimlerinin ortak görevidir.

İstanbul sınırları içerisinde Karayollarının uhdesinde olan yollarda kardan dolayı sıkıntı kapanma var ise, Belediye’nin imkanları varsa hemen müdahale etmelidir. Belediyenin yetişemediği noktalar var ise, bakanlık birimlerinin de o noktalarda yardıma koşması gerekir.

Bu arada troller sosyal medyada patladı…

‘Ekrem İmamoğlu İstifa’

Bu haştek ile başlatılan sosyal medya mesajları kısa sürede tavan yaptı. Türkiye gündeminde birinci sıraya oturdu. Bu arada Ekrem İmamoğlu’nun bir balık restoranında çekilmiş fotoğrafı yayınlanarak vatandaşın çektiği sıkıntı dile getirilip istifası istendi.

Bir süre sonra bahsedilen balıkçı restoranından açıklama geldi. “İmamoğlu bugün bize gelmedi, ilgili fotoğraf uzun zaman önceye ait.”

İmamoğlu’nun sessizliği ise dikkat çekti. Daha sonra açıklama yapan İmamoğlu, “Bunlarla muhatap olmayacağım. İşime bakacağım” dedi.

İstanbullu saatlerce mahsur kalırken, sanki bunu ‘İstanbul Belediyesi yaptı’ gibi trol açıklamalar yapıldı.

Bu yapılanlar, Ekrem İmamoğlu’nun tabir yerinde ise ‘Ekmeğine yağ sürüyor’

Böyle durumlarda yapılan saldırılarla İmamoğlu’nu yıpratma yerine büyütüyorsunuz. Bunu bilin.

Bizim vatandaşımız mağdurlara sahip çıkar.

Eğer böyle bir kar felaketinde İstanbul’da yaşanan sıkıntılar, İmamoğlu’ndan daha çok 25 yıldır İstanbul’u yöneten AKP’li belediyeler ve 20 yıldır hiçbir siyasi partiye verilmeyen yetkiyle tek başına iktidar olan AKP’nindir.

20-25 yılda İstanbul’un alt yapısı yeterli bir şekilde yapılamamışsa, 2 yılda mı su yapılabilir.

Bunun üzerine birde Metro ihalesi onaylanmıyor.

Bu metroları yapan başkanlar yanlarında alıp götürmeyecek.

Bu hizmetler İstanbulluya kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde de hizmetler yapıldı, sonra AKP’li belediyeler zamanında da metrolar yapıldı, şimdi onlar yok, vatandaş yararlanıyor. Bırakın onaylayın, Ekrem İmamoğlu döneminde de metro projeleri yapılsın.

Bugün İstanbul’un en büyük sorunu trafik ve otoparktır.  Metro gibi Toplu taşımalar yeterince yapılıp her noktaya gittiğinde İstanbullu rahatlayacak, araçlarıyla trafiğe çıkma yerine toplu taşımayı tercih edecektir.

Tabi İstanbul’u kaybetmeyi AKP hiçbir zaman kendine yediremedi.’ İmamoğlu’nu nasıl yıpratıp gelecek dönemde yine kazanırız’ diye çalışıyor gibi geliyor.

Yukarıda da bahsettiğim bugüne kadar yaptıkları yıpratma politikaları İmamoğlu’nu büyütüyor…

Böyle giderse gelecekte göreceğiz…

Recep Tayyip Erdoğan nerede, Ekrem  İmamoğlu nere de?..