Yılmazlar AVM Göktürk şubesi açıldı Yılmazlar AVM Göktürk şubesi açıldı
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 2B planlarında Göktürk Spor Kulübü'nün bulunduğu alanın konut arsası olması sebebi ile ilgili kamuoyunda oluşan yanlış algıyı gidermek, kamuoyunu bilgilendirmek ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek amaçlı toplantı ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Göktürk Spor Kulübü'nde yapılan toplantıya Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüp İlçe Başkan Yardımcısı Resül Aydemir, Göktürk Spor Kulübü yöneticilerinden Yasin Emek, Kemal Karaali, Murat Balyedi, Kenan Sedef, Aydın Bora'nın yanı sıra Eyüp Kulüpler Birliği Başkanı Metin Çırpan, Kemerburgaz Spor Kulübü Başkanı Adem Koçyiğit ve Göktürk Merkez Mahalle Muhtarı Nuri Şengül katılım sağladı.

“BİZ GENÇLİĞE, SPORA VE KÜLTÜRE ÖNEM VEREN BİR BELEDİYEYİZ”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk Spor Kulübü'nün bulunduğu alanın 2B planlarında konut arsası olması sebebi ile kamu oyunda oluşan yanlış algıyı gidermek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Kamuoyunda yanlış bir algı oluştu. Biz biliyorsunuz ki gençliğe, spora, eğitime ve kültüre önem veren bir belediyeyiz.

Bu konuda da iddialıyız. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir ama şu anda Eyüp Belediyesi denildiği zaman spor, gençlik ve kültür sanat kavramları öne çıkıyor. Dolayısıyla böyle çalışmaları olan bir belediyenin de spor tesislerini kapatması ve sporu köreltmesi düşünülemez. Bu yanlış bir algıdır.''

“2B PLANLARIMIZDA 2 TANE SPOR ALANI AYIRDIK”

''Burası planlarda konut arsası olarak geçiyor, dolayısıyla buranın satılarak belediyemize gelir elde edilmesi amaçlanıyor. Ama bu spor tesislerinin kapatılması anlamına kesinlikle gelmiyor. Buralardan elde edeceğimiz gelirlerle belki çok daha fazla sayıda spor tesisleri yapacağız. Zaten 2b planlarımızda da 2 tane de spor alanı ayırdık.

Onlardan bir tanesini uygun olan bir yere spor tesisi olarak açacağız ve halkımıza da bu spor hizmetini sunacağız. Öncelikle şunu da söyleyeyim o tesisimiz açılmadan burası kapanmayacak. Kesintisiz bir şekilde spor faaliyetlerimiz devam edecek. Bunun garantisi de benim. Herhangi bir spekülasyona itibar edilmemesini de özellikle istirham ediyorum.''

GÖKTÜRK TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK KUZEY GİRİŞİ GELİYOR

''Onun dışında tabi Göktürk ile ilgili havaalanı şehir içi metro çalışmamız devam ediyor. İnşallah bir buçuk yıl içerisinde hava alanıyla aynı zamanda yapımcı firma ve bakanlık olarak onu da faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Yine Göktürk'ümüz için çok önemli olan kuzey girişi ile ilgili çalışmalarımız da bitti. Çok kısa bir süre içerisinde kuzey girişi ile beraber trafiği oldukça rahatlatacak bir uygulama başlayacak.

Onunda müjdesini vermiş olayım. Yine hakeza 2B planlarımızda bitti son aşamaya geldik. Hedefimiz yeni yılda ruhsat vermeye başlamak.'' cümlelerine yer verdi.

Basın açıklamasının ardından Başkan Aydın Göktürk Spor Kulübü Tesisinde, Turgut Özal İlköğretim Okulunun kız futbol takımı ile penaltı atışları yaptı. Başkan Aydın çocuklarla sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 

Editör: TE Bilişim