Eyüpsultan'da Belediye Başkanlığı devirteslimi 5 Nisan Cuma günü Eyüpsultan'da Belediye Başkanlığı devirteslimi 5 Nisan Cuma günü
BARTIN'da yaşanan sel felaketinin ardından farklı illerden bölgeye gönderilen ekiplerin yardımıyla mahsur kalan 164 kişi kurtarılırken, yapılan ilk incelemede 461 konut ve 72 işyerinin hasar gördüğü tespit edildi.

Bartın'da etkili olan yağmur yağışının neden olduğu sel felaketinin ardından bölgeye çevre illerden çok sayıda takviye ekipler gönderildi. Sakarya, Karabük, Zonguldak, Devrek ve Safranbolu'dan gelen AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerde selin vurduğu bölgelerdeki çalışmalara katıldı.

1 helikopter, iş makineleri ve botlarla birlikte 84 araç sel felaketinin yaşandığı bölgelerde vatandaşların yardımına koştu. Yaklaşık 220 kişilik ekiple yürütülen çalışmalarda mahsur kalan 164 kişi kurtarıldı. Sel nedeniyle karadan ve denizden ulaşılamayan bölgelerde mahsur kalan vatandaşlarda Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterle kurtarılarak güvenli bir bölgeye nakledildiler.

164 KİŞİ KURTARILDI

Ekiplerin yaptıkları çalışmaların ardından sel felaketinin yarattığı hasar da ortaya çıktı. Bartın Valiliği Afet ve Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde etkili olan sel felaketine maruz kalan vatandaşlar için yapılan çalışmalarda 5 ilden gelen Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, Ulusal Medikal ve Kurtarma Ekibi (UMKE), Karayolları, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Jandarma, 112 Acil Servis, İl Özel İdaresi ve İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinden oluşan 220'den fazla kişi ve 84 aracın görev aldığı açıklanarak, "Kurucaşile ilçesine giden yolun heyelanlar nedeniyle kapalı olması ilçeye ulaşımı imkansız kılmaktadır.

Karaman köyünde bulunan köprünün yıkıldığı ve Göçgündemirci köyü ile bağlantısının olmadığı tespit edilmiştir. Amasra ilçesi Çakrazşeyhler köyünde ikamet eden ve sel felaketinden evi etkilenen bir vatandaşımızın talebi üzerine köyde çadır kurulmuştur. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir.

Merkez İlçede 25 konut, 5 işyeri, Amasra İlçesinde 256 konut 14 işyeri, Kurucaşile İlçesinde 180 konut 53 işyeri olmak üzere toplam 461 konut ve 72 işyerinde hasar tespiti yapıldı. Aynı zamanda 164 kişi de sel felaketinden kurtarılmış ve güvenli bölgelere ulaştırılmıştır" denildi.

HELİKOPTERLE GIDA YARDIMI

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterle karayolu ile bağlantısı kesilen bölgelere gıda malzemeleri gönderildi. 3 sorti yapan askerler Kurucaşile ilçesine bağlı Aydoğmuş Köyü'ne helikopterle 400 ekmek, 250 litre su, Çayaltı Köyü'ne 400 ekmek, 150 litre su, Kavaklı Köyü'ne de 400 ekmek, 350 litre su ulaştırdı.  

Editör: TE Bilişim