Eyüpsultan'da Belediye Başkanlığı devirteslimi 5 Nisan Cuma günü Eyüpsultan'da Belediye Başkanlığı devirteslimi 5 Nisan Cuma günü
 TÜRKİYE'nin dört bir tarafından ve yurt dışından Erzurum'a gelen dağcılar, Uzundere İlçesi'nde buz tutan Senyurt, Abinis ve Yeşildağ şelalelerine tırmandı.
ATAK Arama Kurtarma Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, 'Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne Rusya, Kırgızistan, Polonya, Portekiz, İspanya, Slovenya, İran, Romanya, İtalya ve Türkiye'den 14'ü yabancı toplam 120'si Türk olmak üzere toplam 134 dağcı katıldı. Üçe bölünen dağcılar kar yağışı altında her biri 20 ila 300 metre arasında değişen şelalelere tırmandı. Tırmanışa ayrıca Kuzey kutbunu yürüyerek tur kayağı ile geçen en genç kadın dağcı Marina Abildeava da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalin 3 gün süreceğini belirten ATAK Arama Kurtarma Kulübü Başkanı Çetin Bayram, bölgenin doğa sporları için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 20 dereceye düştüğü bölgede buz tutan şelalelerin dağcılar için bulunmak bir mekan olduğunu ifade eden Bayram, "Tırmanışlar doğa ve kültür gezisi ile son bulacak. 

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz tırmanışa 134 dağcı katıldı. Bölgede sadece kışın ortaya çıkan donmuş şelalelere tırmanış ülkemizde yeni bir branşın gelişmesini sağlamıştır. Festivale dünyaca ünlü dağcılar katıldı. Onlar ülkelerine gittiklerinde buralardan bahsedecek ve önümüzdeki yıllarda buraya gelen turist sayısında önemli bir katkı sağlayacak. Sporcular 20 ile 300 metre arasında değişen şelalelere tırmandı. Önümüzdeki yıl yapılacak olan festivale katılımın dahada artacağı inancındayım" diye konuştu.

Tırmanış için Erzurum'a geçen yıl da Doğan Palut ile birlikte geldiğini söyleyen dağcı Tunç Fındık, bölgenin doğa sporları için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Buzların çok sağlam olduğunu ifade eden Fındık, "Türkiye'de buz ve kaya tırmanışı için aranılan yer bana göre burası. Bu kadar güzel bir doğayla karşılaşan yabancı dağcılarda buraya hayran kaldı. Bütün dağcıların gelip aynı heyecanı yaşayacaklarına inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim