Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı
Eyüp Sultan Camii'nde kılınan bayram namazının ardından Eyüp Belediyesi, 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve terörle mücadele sırasında şehit düşen Eyüplüler için 50 kurban kesti.



Eyüp Sultan Camii, İstanbulluların yanı sıra yurt genelinden ve İslam coğrafyasındaki farklı ülkelerden bayram namazı için gelen binlerce müminle doldu taştı. Namaz sonrası bir açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bayramlar hem bireysel hem de toplumsal anlamda yenilenme ve arınma zamanlarıdır. İnşallah bu bayramda buna vesile olur. Daha huzurlu nice bayramlar temenni ediyorum.” dedi.Eyüp Belediye Başkanı Aydın ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, bayram namazını Eyüp Sultan Camii'nde vatandaşlarla birlikte kıldı.



Sabah saatlerinden itibaren Eyüp Sultan Camii'ne gelen binlerce vatandaş, bayram namazını tekbir getirerek bekledi. Namaz öncesinde camide Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve ilahiler okundu. Namaz kılmaya gelenler, Resulullah efendimize (s.a.v.) ev sahipliği yapan ve ilçeye adını veren Ebu Eyyub el Ensari'nin türbesini ziyaret ederek dua etti.

Bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Aydın, sonrasında kesim alanına geçerek bugüne kadar terörle mücadelede ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 50 Eyüplü için kurban kestirdi.

50 ŞEHİDE 50 KURBAN

Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı Vakıflar Bölge Müdürlüğü Eyüp Kurban Kesim Merkezi'ndeki kurban kesiminde, şehit ailelerinin vekalet vermesinin ardından kurbanlık koçlar tekbirler eşliğinde kesildi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Aydın, "Öncelikle tüm müslüman kardeşlerimin bayramlarını tebrik ediyorum. Eyüp Belediyesi olarak her yıl şehitlerimiz için kurban kesiyoruz. Bu seneye kadar Eyüp'te ikamet eden ve değişik yer ve zamanlarda şehit olmuş 48 aziz şehidimiz vardı. 15 Temmuz sürecinde de 2 şehidimiz oldu.



Bu geleneğimizi bu yıl da sürdürerek, 50 şehidimiz adına onların ailelerine kurban hediye ediyoruz. Rabbim kabul etsin. Bu kurbanlarımız şehitlerimizi hatırlatmak ve onları anmak için bir vesile oluyor." şeklinde konuştu.
AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gelen bu bayramın Türkiye'nin birlik ve beraberliğini pekiştireceğini dile getirdi.

Kurban kesimi sırasında Eyüp Belediyesi tarafından vatandaşlara kavurmalı pilav ve ayran dağıtıldı. Başkan Aydın da vatandaşlara kavurma ve pilav ikram etti.
 

Editör: TE Bilişim