İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe
Eyüp Belediyesi, Makedonya'da meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara 4 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Eyüp Belediyesi, Üsküp Brezalılar Derneği ile birlikte Makedonya'da meydana gelen ve 22 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım elini uzattı. Eyüp Belediyesi, Üsküp Brezalılar Derneği ile birlikte kısa sürede hazırladığı 3'ü İstanbul'dan 1'i Üsküp'ten olmak üzere 4 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Eyüp Kültür Merkezi önünden düzenlenen törenle yola çıkan yardım malzemesi dolu 3 tırı, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Üsküp Brezalılar Derneği Başkanı Fahri Badem, dernek üyeleri ile vatandaşlar uğurladı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a yardımlarından dolayı teşekkür eden Üsküp Brezalılar Derneği Başkanı Fahri Badem, "Biz ne zaman zorda kalsak başkanımız yardımımıza koşuyor. Kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.



YARDIMLARIMIZI TÜRK KIZILAYI DAĞITACAK


Törende bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Geçtiğimiz hafta Makedonya'daki kardeşlerimiz büyük bir sel felaketi yaşadı. Bizler burada demokrasi nöbetlerinde orada bir felaket yaşandı. Olayı duyar duymaz bir çalışma başlattık. Bu arada Brezalılar Derneğimiz de bir çalışma başlatmıştı. Kısa bir sürede İstanbul'dan 3 tır, 1 tır da Üsküp'ten olmak üzere toplamda 4 tır yardım malzemesi oluşturduk. Bunların içinde gıda malzemesi, ev eşyası, giysi, halı, battaniye, masa, sandalye gibi çok sayıda yardım malzemesi var. Oradaki insanlarımızın tekrar normal hayatlarına dönmelerini sağlayacak ihtiyaç olan malzemeler var. Bu yardımlarımızı orada Türk Kızılayı dağıtacak." dedi.



KASTAMONU VE BARTIN'A DA YARDIM


"Her zaman Makedonya'daki kardeşlerimizin yanında olacağız" diyen Başkan Aydın, "Biz Balkanlara yakın olmaya çalışan bir belediyeyiz. İki yıl önce Saraybosna'da meydana gelen benzer bir sel felaketi olmuştu. Yine yardım yapmıştık. Bu sefer de Makedonya'da böyle bir olay gerçekleşti. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz. Ama biz her daim evladı fatihanın yanında olamaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Remzi Aydın, geçtiğimiz gün sel felaketi yaşayan Bartın ve Kastamonu için de yardımda bulunacaklarını açıkladı.

 

Editör: TE Bilişim