23 Nisan Fener Alayına ' Alibeyköy ve Göktürk'te büyük ilgi 23 Nisan Fener Alayına ' Alibeyköy ve Göktürk'te büyük ilgi
Eyüpsultan Belediyesi, temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

7/24 görev başında olan 747 Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, daha temiz bir Eyüpsultan için rutin işlemlerin dışında gelen taleplere de anında cevap veriyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, özellikle temizlik işleri ekipleriyle sık sık bir araya gelerek hizmet kalitesinin daha iyi olması için istişarelerde bulunuyor.

ÇÖP TOPLAMA ÇALIŞMALARI

28 mahallenin genelindeki tüm cadde, sokaklarımızda günlük olarak çöp alımı yapılıyor. Vardiya sistemiyle çalışan 125 araç, günlük ortalama 467 ton evsel atık/çöp topluyor.
Evsel atığın dışında tadilat tamirat ve yıkım işleri sonucu oluşan moloz atıkları da ekiplerimiz tarafından gelen talep doğrultusunda 15 çuvala kadar ücretsiz olarak alınıyor.

SÜPÜRME ÇALIŞMALARI

Bölgedeki tüm mahallelerde süpürme işlemi yapılmaktadır. Cadde ve sokaklarımız her gün personellerimiz ve makineli süpürme araçlarımız ile düzenli olarak temiz hale getiriliyor.

YIKAMA ÇALIŞMALARI


Yıl boyunca, her gün farklı bir mahallenin cadde ve sokaklarını yıkayan ekipler, tankerlerin girebildiği tüm cadde ve sokaklarda haftada en az 1 defa olmak üzere sulama ve yıkama yapıyor. Günlük programın dışında beyaz masaya gelen taleplere de en kısa sürede cevap veriliyor.

KONTEYNER YIKAMA VE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI


İlçemiz genelinde bulunan konteynerlerin periyodik olarak yıkama ve dezenfekte işlemleri yapılıyor. Yıkama ve dezenfekte işlemi ile konteynerlerin kötü kokusundan kurtulması sağlanıyor.

BOYAMA ÇALIŞMALARI

Eyüpsultan Belediyesi olarak vatandaşların daha güzel bir çevrede yaşaması için zarar görmüş konteynerlerin da bakımları yapılarak boyama işlemleri gerçekleştiriliyor.

CAMİLERDE YIL BOYU TEMİZLİK

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha temiz bir ortamda ağırlamak için ilçemizde bulunan 117 camide belli aralıklarla süpürme ve temizlik işlemi yapıyor. Halılar ise yılda 3 defa yerinde yıkanıyor.

EYÜP SULTAN CAMİİ AVLUSU HER GÜN YIKANIYOR

İslam alemi için büyük önem taşıyan Eyüp Sultan Camii’nin avlusu ve çevresi ise her sabah ekipler tarafından sabunlu su ile yıkanıyor. Önemli günlerde ve Ramazan ayında her gün meydan gül suyu ile yıkanarak, gelen misafirler gül kokuları arasında ağırlanıyor.

OKUL TEMİZLİĞİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA


Çocukların sağlığı için okullarda hijyen koşullarına öncelik sağlanıyor. Okullarımız tam zamanlı çalışan 115 adet sabit temizlik personeline ilave olarak, ayda bir defa olmak üzere 10 kişilik gezici temizlik ekibi ile temizleniyor.
Okullarda yapılan temizlik seferberliğinin meyvesi olarak 66 okulumuz “Beyaz Bayrak” ile ödüllendirildi.

DAHA MODERN BİR EYÜPSULTAN TASARLIYORUZ

İlçede ayrıca daha temiz, daha sağlıklı bir çevre için şehir görüntüsünü bozmayan, modern ve temizlenebilir bir mekanizmaya sahip olan çöp konteynerleri yer altına alınıyor.
Böylelikle hem kötü kokuların etrafa yayılması engelleniyor hemde çöp konteynerlerinin yer işgali ortadan kaldırılmış oluyor.

BAŞKAN AYDIN: EYÜPSULTAN İSTANBUL'UN EN TEMİZ İLÇELERİNDEN

Daha temiz bir Eyüpsultan için çalıştıklarını ifade eden Başkan Aydın, “Temizlik konusunda Eyüpsultan Belediyemiz İstanbul'un en iyi ilçelerinden bir tanesi, bunu çok net ifade edebilirim. Yaptığımız tüm anketlerde ve değerlendirmelerde bunu görüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim