İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği programla Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa vefatının 115. yılında mezarı başında anıldı.

Plevne’de ordusunun başında verdiği destansı mücadeleyle tarihe geçen Gazi Osman Paşa, vefatının 115. yılında mezarı başında bir anıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği anma programına Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Yıldız, Ahmet Berber ve Zekeriya Eroğlu, Tokat Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, Gaziosmanpaşa Başsavcısı Ahmet Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ve İlçe Müftüsü İsa Gürler ile öğrenciler ve Tokatlı vatandaşlar katıldı.

Program Türkiye Birincisi Kurra Hafızı Habip İspirli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, Gazi Osman Paşa’yı vefatının 115 yılında rahmetle andıklarını belirtti. Başkan Yardımcısı Yıldız, Fatih Sultan Mehmet Han, Gazi Osman Paşa ve bu vatan için şehit olan herkesi rahmetle andıklarını ve onların emanetine sahip çıkarak yürüyeceklerini söyledi.

Tokat Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç ise Osmanlı Devleti’nin Gazi Osman Paşa gibi isimler sayesinde bir dünya devleti olduğunu belirterek, kendilerinin bugünkü Türkiye’yi de bir dünya devleti olarak görmek istediklerini söyledi.

Kaymakam Yaşar Karadeniz ise Gazi Osman Paşa’nın Plevne’de çok zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla uzun bir süre düşmana direndiğini, bunu askeri dehası ve inancı sayesinde gerçekleştirdiğini ifade etti. Kaymakam Karadeniz, Gazi Osman Paşa’nın ilçelerine de adını verdiğini belirterek onun izinden giderek daha güçlü ve büyük bir Türkiye için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Program İlçe Müftüsü İsa Gürler’in ettiği duayla son buldu. Programın ardından Gazi Osman Paşa anısına helva dağıtıldı.  

Editör: TE Bilişim