İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe

Halil Aydın: Eyuphaberi.com / İBB ve Eyüp Belediyesi işbirliği ile yapılan organizasyonda İstanbul'un çeşitli ilçelerde yaşayan yüzlerce engellinin  ellerine kına yakarak dualarla askere uğurladı.

İBB ve Eyüp Belediyesi “Gönüllerimizin Askerleri” başlığı altında İstanbul’da yaşayan engellileri bir günlüğüne de olsa askerlik ile tanıştırdı. Ailelerinde katılımıyla gerçekleştirilen asker uğurlamasında duygu dolu anlar yaşandı.



Askerler Eyüp Sultan Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Hasdal Kışlası’na uğurlandı. Askeri kıyafetlerini giyip yemin törenine katılan “Gönüllerimizin Askerleri” bir günlüğüne de olsa bu büyük gururu yaşamış oldular.

Törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi aydım, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit  Eyüp Müftüsü Muammer Ayan ile çok sayıda davetli katıldılar.



Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı konuşmada: 
"Bugün çok sıcak, çok samimi bir gün. Bugün daha çok duygularımızla konuşacağız. Bir geleneği daha bugün ifa ediyoruz. İstanbulumuzun değişik yerlerinden gelen gençlerimiz dualarla kışlalarına uğurlanacaklar. Askerlik vazifelerine belli bir süre de olsa başlayacaklar. Askerlik vazifesi her Türk evladının zevkle, gururla ifa ettiği bir görev. Bizi biz yapan fiziki bir unsurdur askerlik görevi.

Hepimizin boynunun borcu. Onun için 
askerlerimizi biz törenle, onurla, gururla tüm evlatlarımızı dualarla, kına yakarak uğurluyoruz.  İnşallah göndermeye de devam edeceğiz. Bugün yemin edecek tüm askerlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

Biz milli gelenek ve göreneklerimize sahip çıkan bir belediyeyiz. Biliyorsunuz  Bu bizim örfümüz adetimizdir. Bizde bunu geleneksel olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı. 



Diğer konuşmacıların ardından Eyüp Müftüsü Muammer Ayan askerler dua etti. Toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardında gençler hasdal kışlasına uğurlandı.

Hasdal kışlasında karavanadan yemek yiyen gönüllerimizin askerleri yapılan yemin törenini ardından teskerelerini alarak vatani görevlerini 1 günlüğünede olsun yapmanın sevincini yaşadılar.
 

Editör: TE Bilişim