23 Nisan Fener Alayına ' Alibeyköy ve Göktürk'te büyük ilgi 23 Nisan Fener Alayına ' Alibeyköy ve Göktürk'te büyük ilgi
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İdealist Kadınlar Derneği kahvaltılı toplantı düzenledi, 



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Fatih Müftü Yardımcısı Ümran Kılıçer 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İdealist Kadınlar Derneğinin düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldılar.

Başkan Aslı Karakuş yaptığı teşekkür konuşmasında;

Kahvaltı proğramımıza  katılan  tüm kadınlara Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sayın Hasan tahsin Ustaya, Fatih Müftü Yardıcısı  Ümran Kılıçere, tüm kadın misafirlerimize teşekkür  ederim.

Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir araya gelişimizi anlamlandırmak ve günümüzü daha hayırlı geçirmek için buradayız. Özelde 8 Mart hasebiyle ama aslında şehitlerimizi hayırla yâdetmek ve onlar için yaptığımız hatimleri bağışlamak üzere bir araya gelmek istedik. Bunu şundan dolayı söyleme gereği duydum, bizim için kadınlar bir güne sığmaz, her gün Kadınlar günüdür.

Dünya nüfusunun yarısı kadın ve toplumun inşasının baş mimarı da kadındır. Fannei Hurst’un çok meşhur sözünü duymuşsunuzdur. “Bir erkeyi terbiye ediniz, bir insanı terbiye etmiş olursunuz. Bir kadını terbiye ediniz, bir aileyi terbiye etmiş olursunuz.” Çünkü kadın, her türden fazilet ve değerleri, aile üyelerinin gönlüne şefkatiyle gergef gergef işleyendir. Mürebbidir kadın, sadece kendi çocuklarını değil, toplumu terbiye edendir. Çünkü sadece kendi çocuğunu doğurmaz, toplumu doğurur. Toplum, onun elinde şekillenir.

 8 Mart Dünya Kadınlar günü İdealist kadınlar derneğince düzenlenen proğramda Fatih Müftü Yardıcısı  Ümran Kılıçer Kuran-ı kerim tilaveti yarak İslamda  kadının önemini anlattı. Tüm kadınların şehit ve gazi annelerinin  gününü  kutladı. 

Kuran Tilaveti ve kahvaltının ardında söz alan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta;

Bu özel günde burada bulunan İdealist Kadın Derneği Üyelerin ve tüm kadınların annelerimizin bacılarımızın 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlarm. “Kadınlarımız toplumun en temel taşıdır''.

Biz dil öğrenirken bile anadilimizi öğreniriz.  En çok anavatanımızda mutlu ve huzurlu oluruz. Buna rağmen en çok kadınlar şiddete, ayrıma maruz kalıyor. Bunun önüne geçmek bizlerin elinde” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim