Eyüpsultan'da Belediye Başkanlığı devirteslimi 5 Nisan Cuma günü Eyüpsultan'da Belediye Başkanlığı devirteslimi 5 Nisan Cuma günü
İstanbul'un üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi de bugün yerleştirildi. Son tabliyenin kaynağını Erdoğan ile Davutoğlu birlikte yaptı.

İstanbul'un üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi veAsya ile Avrupa yakaları 3. kez birleşmiş oldu. Köprünün açılış törenine devletin zirvesi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma BakanıBinali Yıldırım törene katılan önemli isimlerin başında yer aldı.


SON KAYNAĞI ERDOĞAN'LA DAVUTOĞLU BİRLİKTE YAPTI

Son tabliyenin kaynağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu birlikte yaptı. Erdoğan kaynağa başlamadan önce "Ya Allah Bismillah" dedi.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım önemli açıklamalar yaptı.

ERDOĞAN: YILDIZ DİYEBİLECEĞİM PROJE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde konuştu ve "Öncelikle heyecan dolu olduğumuz bir günde. Özellikle de Dünya Kadınlar Günü'nün hemen öncesinde İstanbul için yıldız diyebileceğimiz bir projenin son tabliyesini koymanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

ELEŞTİRİLERİ HATIRLATTI

Köprünün temeli atıldığında çeşitli eleştiriler yapıldığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"29 Mayıs 2013'te temeli attığımız gün birileri 'Olmaz canım' diyordu. Hele hele Gezi olayları başladığı zaman 'İşte bu iki tane beton yığınıyla kalır' diyorlardı. Bunlar yazıldı, çizildi, hatta hatta buralara kadar zahmet edip geldiler, denizde gösteriler yaptılar. Ama onlar onu yaparken biz dedik ki 'hayır.' Biz bunları birleştireceğiz. Avrupa ile Asya'yı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birleştireceğiz ve bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak. İşte hemen sağ tarafımız Karadeniz ve boğazdayız, Marmara'ya açılıyoruz. Böyle bir yerde ancak büyük düşünenler bu tür büyük projeleri gerçekleştirirler ve bizler de bu yola böyle çıktık."

Erdoğan ve Davutoğlu
Erdoğan ve Davutoğlu "Köprü Böreği"ni Kesti, Gazetecilere İkram Etti
"AĞUSTOSTA HEP BİRLİKTE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Dünyanın asma köprüler içerisinde en geniş dört gidiş, dört geliş, iki de hızlı trenle ilgili raylı sistemin olduğu böyle benzeri bir projenin olmadığını anlatan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Asma köprü olarak bu uzunlukta bir başka köprü de yok. Bunlar bizim iftihar vesilemiz ve inşallah ağustos ayı olarak, Ulaştırma Bakanımız bize ifade etti. Ağustos ayında da artık bütün viyadükleriyle her şeyiyle tamamlanıp, hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. GerekMarmaray Projesi'ndeki başarı ve şu ana kadar yaklaşık 130 milyon yolcu Marmaray'dan geçmiş bulunuyor. Yine önümüzde Avrasya Tüneli var.

Avrasya Tüneli bu arada inşallah tamamlanıyor. Onun da bitişi bu yıl sonu. Avrasya Tüneli'nin de bitişi olacak ve böylece artık bizim Avrupa-Asya arasındaki gidiş gelişlerimizde bir rahatlama şüphesiz ki meydana gelecek. Bütün zorluklara rağmen, bu zorları kolay kılıcı adımlar atılıyor. Yola çıktığımızda biz 'her şey insan için' demiştik. 'Önce insan' demiştik, 'insanımızın huzuru' demiştik. Hamdolsun artık bunları teker teker gerçekleştirmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz."

Editör: TE Bilişim