İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe
Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bu hafta sonu İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşı yıllarını konu alan “Akif” adlı oyun sahnelendi.

İstiklal Marşı’nın o iman dolu mısralarının yazıldığı yıllardır. Kurtuluş Savaşı yıllarıında Ankara’da yeni bir meclis açılır. Hem içerdeki hem de dışardaki düşmanlarla mücadele edilmektedir. Bu haklı mücadeleyi halka anlatacak ve camilerde, kürsülerde, kahvelerde, il il, sokak sokak dolaşıp insanların istiklal inancını canlı tutacak bir isme ihtiyaç duyulur. Sebilürreşad Dergisi’ndeki yazıları ve vaazları ile mücadeleye destek veren Mehmet Akif Bey için mücadele böyle başlar.

Akif, ailesini ardında bırakmak zorunda kalıp Ankara’da başlayarak Mısır’a kadar devam eden zorlu bir mücadele içine girer… Cephelerde yangına bizzat su taşıyan, camilerde halka vaaz veren, Meclis’te çalışan Mehmet Akif, bir mebus olmanın çok ötesinde, bir kahramandır. İstiklal Marşı’nın şairi, bunun bedelini de ağır öder. Memleketi kurtarmak için, memleketinden uzak kalmayı göze alacak kadar asil bir hayattır onunki.

Mahmut Tahsin’in yazdığı oyunda Erman Bacak, Berna Gülen, Sefa Köksal, Berk Yaparel, Mehmet Alkan Demir, Savaş Sezer, Semih Serdar Okumuş performanslarıyla büyük beğeni topladı.
 

Editör: TE Bilişim