İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe İsrail'le ticaretin kesilmesini isteyen gençlere ters kelepçe
İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son bir haftada (5-12 Haziran) ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda 26'sı ölü, 14'ü teslim, 8'i sağ olmak üzere toplam 48 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 Kilis'te Suriye'den yasadışı yollarla yurda girmeye çalışan 5 DEAŞ'lı yakalandı. Yakalananlardan Kırmızı Bültenle arandığı tespit edilen kişinin sırt çantasında bir canlı bomba yeleği, 3 el bombası, 4 fünye ve bir adet el yapımı patlayıcı anahtarı ele geçirildi.

Bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hava ve Kara unsurlarınca 632 operasyon gerçekleştirildi. Örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 227 kişi gözaltına alındı. Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 39 kişi gözaltına alındı. Kilis'te istihbarat çalışması sonucu, Suriye'den yasadışı yollarla yurda girmeye çalışan 5 DEAŞ'lı yakalandı.

Yakalananlardan Kırmızı Bültenle arandığı tespit edilen kişininş sırt çantasında bir canlı bomba yeleği, 3 el bombası, 4 fünye ve bir adet el yapımı patlayıcı anahtarı ele geçirildi. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, FETÖ/ PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 386 kişi gözaltına alındı. Sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında, Sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 12 kişi gözaltına alındı.

Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda son bir haftada; 26'sı ölü 14'ü teslim 8'i sağ olmak üzere toplam 48 terörist etkisiz hale getirildi. Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında 9 ilde (Adana, Bursa, Kilis, Karabük, Antalya, Ordu, Rize, Tokat, Bitlis) 79 şüpheli gözaltına alındı.

Siber suçlarla mücadelede; FETÖ/PDY, PKK/TAK, DAEŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 391 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılarak  tespit edilen 180 kişiden 38'i gözaltına alındı.

Editör: TE Bilişim