Makam aracını satılığa çıkardı: İsrafı bitireceğiz Makam aracını satılığa çıkardı: İsrafı bitireceğiz
İSTANBUL Valiliği tarafından düzenlenen ve İstanbul Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere ilçedeki kamu, kurum ve kuruluşların yetkilileriyle sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı 'İlçe Buluşmaları'nın 3'üncüsü Eyüp'te gerçekleşti.

Vasip Şahin, ilçe buluşmaları kapsamında Küçükçekmece ve Ümraniye'den sonra Eyüp'ü ziyaret etti.  Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Vali Şahin, ilçe buluşmalarını ilçelerle ilgili sorunları, talep ve önerileri dinlemek,  yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında  istişarelerde bulunmak için düzenlediklerini kaydetti.

"BİZE YAPILAN HER ÖNERİ İSTANBUL'A YAPILMIŞ DEMEKTİR"

Eyüp'ü İstanbul'un 'kalbi' ve 'özü' olarak niteleyen Şahin, "İlçelerimiz topyekün İstanbul'u oluşturuyor. İstanbul'un kendisi bir şehir olmaktan öte bir medeniyetin, kültürün, yaşanmış irfanın özeti ve hülasasıdır. İstanbul'a hizmet edenler, İstanbul'da yaşayan tüm insanlar, İstanbul'a dair projelerle İstanbul'u daha iyiye götürecek, insanlarını müreffeh yaşatması noktasında yapabilecekleri bir takım işler vardır. Bu tür istişareler, bize bunun da yolunu açıyor. Bize yapılan her öneri, İstanbul'a yapılmış demektir" diye konuştu. 

"BİRİNİ, DİĞERİNE TERCİH EDEBİLECEĞİMİZ BİR ÇALIŞMA ALANIMIZ YOK"

Vali Vasip Şahin, İstanbul'da bir çok alanda birden çalışmak zorunda olduklarına dikkat çekti. Şahin, "Herhangi birini diğerine tercih edebileceğimiz bir çalışma alanımız yok. Birini ihmal edip sadece diğerini ön plana çıkaramayız. Aksi takdirde bir taraf ihmal edilince öncellediğimiz alanı da engellemiş oluyoruz. Güvenlik, eğitim, sağlık, kültür, spor hatta İstanbul'da tarım ve ormancılık bile önemli. İstanbul'un yüzde 50'sinde orman alanlarımız var. Deniziyle, tabiatıyla çevre çok önemli; korunması, gelecek nesillere bozulmadan aktarılabilmesi için önemlidir. Bu konularda emeği geçen bütün arkadaşlarıma, sivil toplum kuruluşlarına, tüm vatandaşlarımıza, duyarlılık sergileyen medyamıza teşekkür ediyorum" dedi.

EYÜP SULTAN MEYDANI GENİŞLETİLMESİ PROJESİ

Vasip Şahin'in konuşmasının ardından Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek Eyüp'le ilgili bir sunum yaptı. Dölek, Büyükşehir Belediyesinin  programında yer alan 'Eyüp Sultan Meydanı'nın Genişletilmesi Projesi'ni anımsatarak, "Türbeden kaymakamlık binasına kadar geniş bir alanın kazandırılması, alt tarafının otopark ve tuvaletlerle doldurulacağı bir meydan projesi var. Belediye başkanımızla bunları takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Eyüp Buluşmaları'na Vasip Şahin'in yanı sıra Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçe kurum müdürleri, kamu ve özel hastanelerin temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, oda ve meslek teşekkülleri, okul aile birliği başkanları, üniversite yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ile belediye meclisi grup başkanları katıldı.

Editör: TE Bilişim