9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda
 Eyüp Belediyesi tarafından 2015 yılında ilki düzenlen vuslat yolcuğu projesinin 2016 yılındaki ilk etabı Başkan Remzi Aydın'ın da katılımıyla bugün yeniden başladı.

Eyüp Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi ‘Bu yıl Beş Şehre Gidiyoruz’ sloganıyla hareket ederek, Eyüplü vatandaşları manevi huzurun ve refahın yaşatıldığı iklimlere götürmek için hazırlıklarını tamamladı. 2015 yılında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından hazırlanan proje kapsamında 11 bin 636 Eyüplü vatandaşı, Yüksek Hızlı Trenle 138 sefer yaparak manevi hayatın başkenti Eyüp Sultan’dan, Konya’nın Manevi Kalbi Mevlana’ya götüren Eyüp Belediyesi, kültür gezilerinin bu yılki ilk etabına sabah saatlerinde Eyüp Sultan Meydanından hareketle başladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katılımlarıyla ilk etabına başlanan vuslat yolculuklarına vatandaşlar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gösterdi.


“VUSLAT YOLCULUĞU PROJESİ UMARIM DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLUR”

2016 yılının ilk seferine katılarak vatandaşlarla uzun süre sohbetler eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “2016 yılının ilk seferine katılacağımdan dolayı çok heyecanlıyım. Bu güzel bir projeydi. Türkiye’de ilk defa yüksek hızlı trenle kültür gezisi düzenledik. Bu gezilere halkımızdan yoğun ilgi gördü, kamuoyunda da büyük ilgi gördü. Vatandaşların geziler hakkında talepleri devam ediyor. Bu senede Ramazan ayına kadar sürecek olan seferimizi başlattık. Her gün 80 kişiden oluşan Eyüplü vatandaşlarımızı götürüyoruz ve getiriyoruz. Biz belediye olarak kültür gezisi faaliyetinde bulunuyoruz. Hükümetimizin önemli bir yatırımını vatandaşlarımıza tanıtma fırsatı buluyoruz. Halkımızı konforla kaliteyle buluşturuyoruz. Gerçekten diğer belediyelere de örnek olacak bir proje, umarım bu projemiz yaygınlaşarak devam eder” dedi.


KÜLTÜR GEZİLERİ KAPSAMINDA EYÜPLÜLER KONYAYI GEZDİ


Eyüp Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Vuslat Yolculukları projesi kapsamında Konya’ya giden Eyüplü vatandaşlar, ilk olarak Şehitlik Müzesi ve ardından da Mevlana Müzesi gezerek bol bol fotoğraflar çektirdi. Mevlana Türbesinin önünde konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Şu anda Mevlana Türbesinin önündeyiz. Gerçekten manevi bir iklim var. Arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı ilk defa gelmişler. Onlar çok değişik duygular içindeler. Ben daha önce üç defa gelmeme rağmen heyecanlıyım. Bende içeriye girerek dua edeceğim” diye konuştu. Rehberler eşliğinde Mevlana Türbesi sonrasında Şems-i Tebrizi türbesini ziyaret ederek dualar eden Eyüplüler, gezi sonrasında ise Konya’nın meşhur yemeği olan etli ekmeğin tadına baktı. Başta Mevlana Türbesi olmak üzere pek çok manevi yeri gezme fırsatı bulan vatandaşlar, gezinin son kısmında ise Konya’nın en yüksek tepesi olan Akyokuş Mevkii’sine çıkarak, şehri yukarıdan izledi.


VUSLAT YOLCULUĞU VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

2015 yılı Mart ayında başlayan projede 11 bin 636 Eyüplü Konya'da Mevlana ile buluşmuştu. Geçtiğimiz yaz boyunca da devam eden ve bir belediye tarafından Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) yapılan ilk kültür gezisi olma özelliği de taşıyanVuslat Yolculuğu'nda yapılan anketlerde ise vatandaşların genel memnuniyet oranı %97.57’le ulaştı. İkram edilen yemeklerle ilgili memnuniyet de % 97 oranında gerçekleşirken, personel memnuniyeti % 97.47, rehberlerden memnuniyet ise % 95.24 oldu. Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu için 4 bin 160 Eyüplü sıra bekliyor. Bu yıl ise bugün itibariyle 3 bine yakın kişi ön kayıt yaptırdı. Eyüplüler 80'er kişilik gruplar halinde bu yıl da Konya Vuslat Yolculuğu'na çıkma fırsatı yakalamış olacak.

Eyüp Belediyesi tarafından geziye katılanlara YHT’de sabah kahvaltısı ve dönüşte akşam yemeği, Konya’da etli ekmek mönüsünden oluşan öğle yemeğinin yanı sıra yine YHT’de de içecek ikramı yapılıyor. Eyüp Belediyesi’nin bu ve diğer tüm etkinliklerinden hiçbir ücret alınmıyor. Eyüp Belediyesi ayrıca Eyüplüler için Çanakkale, Edirne, Bursa ve Bolu Göynük gezileri de düzenliyor. 

Editör: TE Bilişim