Gaziosmanpaşa'da Usta'nın 100 Proje tanıtımına yoğun katılım Gaziosmanpaşa'da Usta'nın 100 Proje tanıtımına yoğun katılım
Daha önce Eyüplü öğrencilerin yurt dışı gezisine karşı çıkan CHP’li Eyüp Belediyesi Meclis Üyeleri, bu kez de öğrencilere verilecek üniversiteye hazırlık yardımını engellemeye kalktı.


Eyüp Belediyesi tarafından mevzuat ve yönetmeliklere uygun olarak üniversiteye hazırlanan lise son sınıfı öğrencilere verilen yardım geleneği devam ediyor. Eyüp Belediyesi'nin yaptığı çalışmalara meclisteki oylamalarda itiraz eden CHP, bu olumsuz tavrını sürdürüyor.

Son olarak Eyüp Belediye meclis toplantısında öğrencilere yapılması planlanan eğitim desteğine de CHP'li üyelerden itiraz geldi. Belediyenin lise son sınıf öğrencilerine vereceği üniversiteye hazırlık desteğine, CHP red oyu verdi.


Geçtiğimiz meclis toplantılarında da öğrencilerin yurt dışı seyahati ile ödüllendirilmesine karşı çıkan CHP’li meclis üyelerinden Murat Çelik, "Öğrenciler gideceğine biz gidelim. Yurtdışı gezilerine meclis üyelerinin gitmesi ise iyi oluyor ve ufkumuz genişliyor" demişti.


AK PARTİ’NİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ


Eyüp’te üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik yapılacak yardım da Ocak meclisi 2. birleşiminde yaşandı. Meclis toplantısında CHP'li üyeler hiç bir gerekçe ortaya koymadan yapılan bu desteğe itiraz ettiler.

Daha sonra geçilen oylamada "İlçemiz sınırları dahilinde ikamet eden lise son sınıf öğrencilerinin tamamına 5393 sayılı Belediye Kanununun ilgili maddeleri uyarınca 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde her öğrenciye eğitime katkı desteği yapılması" konusu, CHP'li üyelerin red oylarına rağmen AK Parti meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edildi.

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, eğitime desteğin her alanda devam edeceğini yineledi. 

Editör: TE Bilişim