Erdoğan; Ne israil, Ne İran doğru söylüyor diyemiyoruz! Erdoğan; Ne israil, Ne İran doğru söylüyor diyemiyoruz!
AK Parti İstanbul’da 25 isim yeniden aday gösterilmeyecek.

İstanbul’da 39 ilçenin 25’iyle değişim kararı alındı. Değişim kararı alınan isimler önümüzdeki ilçe kongrelerinde görevlerini seçilecek yeni isimlere devredecek
Kongre için kimlerin adı geçiyor?

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti’de Eyüpsultan İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın da dahil olduğu 25 ilçe başkanının görevine son verilmesinin üzerinden yeni sistemin nasıl olacağı aydınlanmaya başladı.

Çok ciddi kaynaklardan gelen haberlere göre ilçelere başkan atanmayacak, yeni ilçe başkanı yaklaşık bir ay sonra yapılacak olan kongreyle gelecek.

Görevden alınan ilçe başkanı bu bir aylık sürede kongreye girecek adayın partililerle ve vatandaşla bir araya gelmesini sağlayacak.

Bu arada Ak Partili yöneticilere büyük görev düşecek. Sokaktan gelen sese kulak veren, hükümet ve İBB’yi harekete geçirebilecek, denenmiş isimleri bir kenara koyup her şeyden önce Eyüpsultan’a hizmet edecek bir ilçe başkanı olması gerekiyor.

Gelen bilgilere göre ilçe başkanlığı için 4 adayın ismi zikrediliyor. Bu isimler ise, alfabetik sıraya göre; Adem Koçyiğit, Engin Meydan, Taner Dursun ve Ziya Purde. Bu arada Eyüpsultan’da yapılan kamuoyu yoklamalarında Metin Çırpan açık ara önde gidiyor.

Bakalım, Eyüpsultanlılar’ın tercihi hangi adaydan yana olacak? 

Editör: TE Bilişim