İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Vatandaşımızın bize inancı, karşılığını göstermiş durumda İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Vatandaşımızın bize inancı, karşılığını göstermiş durumda

Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk,” Cumhurbaşkanımızın partimizin başına yeniden geçmiş olması yepyeni Türkiye’nin habercisidir” dedi.

Sabri Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 998 gün sonra kurucusu olduğu Ak Parti’ye 1414 oyla yeniden genel başkan olmasını değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Partinin efsanevi lideri, kurucu genel başkanı olduğunu ve dünyada çok az sayıda liderde bulunan özelliklere sahip olduğunun altını çizen Öztürk, “ Sayın Cumhurbaşkanımız Ak Partinin Efsanevi Lideridir.

Kurucu Genel Başkanıdır. İktidara geldiğimiz 2002’den bugüne kadar Türkiye’de değişimin ve reformların öncüsü olan Ak Partiyi çok başarılı şekilde yol arkadaşlarıyla beraber yönetmiştir.

2014’te Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte yasal zorunluluktan dolayı şeklen partinin başından ayrılmak zorunda kalmıştır. Ancak Türk demokrasi tarihine damgasını vurmuş bu siyasi hareketin lideri olarak Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, daima bizlerin çalışmalarında yol gösterici olmuştur.

16 Nisan’da yaptığımız referandumda milletimizin teveccühüyle anayasada yapılan değişiklik ilk meyvelerini vermeye başlamış ve “Partili Cumhurbaşkanlığı” hafta sonu yaptığımız kongreyle Türk demokrasisinde hayata geçmiştir. Şimdi gelinen bu noktada yeni Türkiye’yi en iyi şekilde inşa etmenin, ülkemizin beklediği değişimin ve reformların tamamlanmasının kapısı aralanmıştır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte reformların, değişimlerin artarak devam edeceğini belirten Öztürk, hedefin 2023’lerden 2053’lere yükseltilmiş olmasının da anlamlı olduğunu vurguladı.

Öztürk, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın partinin yeniden genel başkanı olmasıyla birlikte tüm teşkilatlarımızdan, tüm kurullarımızda ilk günkü aşkla, şevkle daha heyecanlı bir çalışma süreci başlayacaktır “ dedi.

Giresun halkına da dün oyduğu gibi bugün de Ak Partiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği destek için teşekkür eden Sabri Öztürk, kongre için Türkiye’nin dört bir yayından gelen partililer ve Erdoğan hayranlarının salona ve çevresine sığamadığını vurguladı.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk “milletimiz Ak Partiye ve liderine sahip çıktıkça büyük Türkiye’nin önünde hiçbir güç duramayacaktır. Ayrıca yeni MKYK üyeliklerine seçilen başka Sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli olmak üzere tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.

Yine yeniden Merkez Disiplin Kuruluna seçilmemizi sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Başbakan Yardımcılarımız olmak üzere tüm siyasi büyüklerimize şükranlarımızı sunarım ” ifadesini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim