Eyüp Stadı'nın 2 bin 500 kişi kapasiteli tribününün UEFA standartlarında yenilenmesi için imzalar atıldı.



2 bin 500 kişilik UEFA standartlarında yeniden yapılacak olan tribünün imza törenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, İl Spor Müdür Yardımcısı Gültekin Örteş, Eyüpspor Kulüp Başkanı Recep Kızıltepe ve müteahhit firma temsilcileri katıldı.

UEFA STANDARTLARINDA BİR TRİBÜNE SAHİP OLACAĞIZ

Yenilenecek olan tribün hakkında konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Aydın, şunları söyledi:

"Tekrar yenilenmesi adına son derece verimli bir proje hazırladık. Önce betonarme hazırlanmıştı, daha sonra çelik konstrüksiyona geçildi. Çünkü ileri ki tarihlerde yeniden bu tribünlerin başka bir yere nakledilmesi ya da kendi içinde değiştirilme ihtiyaçları doğrultusunda daha verimli kullanma adına bir imkan sağlıyor.

Son yıllarda spor uygulamalarında da böyle bir yöntem olduğunu Spor Bakanlığımız söylüyor. Son yıllardaki uygulamalar artık bu şekle dönüştü. Portatif uygulamalara dönüştü. Kamu kaynaklarını verimli kullanmak adına öyle bir yöntem tercih ediliyor. Modern, UEFA standartlarında 2 bin 500 kişilik bir tribüne sahip olacağız, hayırlı olsun."

EYÜPSULTAN AHALİSİNE VE TÜRK SPORUNA HAYIRLI OLSUN

Tribünlerin modernize olacağını dile getiren Eyüpspor Kulübü Başkanı Recep Kızıltepe ise, şöyle konuştu:

"Eyüpsultan Stadımız Türk spor tarihi açısından tarihi bir stattır. Artık eskimişti, tribünleri depreme dayanamayacak raporu çıkınca yıkıp yeniden yapmak zorunda kalmıştık. Hem tarih yaşayacak, hem modernize edilmiş olacak. Eyüpsultan gençliğine, Eyüpsultan ahalisine ve Türk sporuna hayırlı olsun."

İmza töreninin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.