EURO 2016'da Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek tur atlama ümidini sürdürdü.

Lens'ta oynanan maçta Türkiye'ye galibiyeti getiren goller 10. dakikada Burak ve 65. dakikada Ozan'dan geldi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ilk 11'de üç değişiklik yaparak başladığı maçta (Caner'in yerine İsmail, Oğuzhan ve Hakan'ın yerlerine Emre ve Volkan Şen) Ay Yıldızlılar geliştirdiği ilk atakta Emre'nin asisti ve Burak'ın güzel vuruşu ile golü buldu.

Uzun süre kaleci Volkan Babacan'ın kurtarışlarıyla ayakta kalan Milli Takım ikinci yarıda Ozan'ın ceza sahası içinde yaptığı güzel vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Milliler özellikle Oğuzhan'ın Volkan Şen'in yerine oyuna girmesinin ardından (Olcay ve Cenk de sonradan Emre ile Burak'ın yerine oyuna girdiler) kontra ataklarda önemli pozisyonlar da buldu.

Türkiye; topa sahip olma (yüzde 45'e 55), atılan şutlar (9'a 13), isabetli şutlar (2'ye 5) ve kornerler (3'e 8) gibi istatistiklerde Çek Cumhuriyeti'nin gerisinde olsa da daha akıllı ve verimli oynayarak sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Image copyrightGETTY

2-0'lık galibiyette kaleci Volkan Babacan'ın yanı sıra Mehmet, Ozan, Emre ve Burak biraz daha sivrilen isimler oldu.

Maçı iki farkla kazanmayı başaran Türkiye böylece en iyi üçüncüler sıralamasındaki rakiplerinden Arnavutluk'u da geride bırakmış oldu.

Tur atlarsak rakip Galler

Türkiye, Çek Cumhuriyeti galibiyeti ile D Grubu'nu, 3 puanla üçüncü sırada tamamladı. Ay-Yıldızlıların tur atlayıp atlamayacağı E ve F grubunda oynanacak son maçların sonuçlarına bağlı.

TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig 2023-2024 Sezonu Fikstürü Çekildi TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig 2023-2024 Sezonu Fikstürü Çekildi

EURO 2016'da 6 grupta ilk iki sırayı alan takımların yanı sıra en iyi dört üçüncü de tur atlayacak. Türkiye tur atlarsa rakibi Galler olacak ve bu maç Cumartesi günü TSİ 19.00'da Paris'te oynanacak.

Milli Takımın tur atlaması için Arnavutluk dışında grup üçüncüsü bir takımı daha geçmesi gerekiyor.

F Grubu'nda TSİ 19.00'da başlayacak maçta Macaristan Portekiz'i yenerse bu ihtimal gerçekleşmiş olacak.

Aksi takdirde Türkiye'nin tur atlaması için E Grubu'nda TSİ 22.00'de oynanacak maçlarda İtalya'nın İrlanda Cumhuriyeti'ne, Belçika'nın da İsveç'e yenilmemesi gerekiyor.

İtalya-İspanya eşleşmesi

D Grubu'nun Bordeaux'ta oynanan diğer maçında ise İspanya'yı 2-1 yenmeyi başaran Hırvatistan 7 puanla grup birincisi olmayı başardı. İspanya ise 6 puanda kaldı.

Image copyrightGETTY

İspanya bu sonuçla, ilk iki maç sonunda E Grubu'nu lider bitirmeyi başaran İtalya ile eşleşti.

C Grubu ikincisi Polonya'nın rakibi de A Grubu ikincisi İsviçre oldu.

Turu atlamayı garantileyen Hırvatistan'ın yanı sıra C Grubu'nu birinci bitiren Almanya ile üçüncü bitiren Kuzey İrlanda'nın rakipleri ise grup maçlarının tamamlanmasının ardından belli olacak.

C Grubu'nun son maçlarında Almanya Kuzey İrlanda'yı, Polonya da Ukrayna'yı 1-0 mağlup etmişti.

Gruplarda karşılaşmaların tamamlanmasının ardından EURO 2016'da tur atlayan 16 takım da belli olacak ve karşılaşmalara iki gün ara verilecek.

Editör: TE Bilişim