SİNAN BÜDEYRİ X VEGGY’den “Dünyayı Seviyorum” Daveti SİNAN BÜDEYRİ X VEGGY’den “Dünyayı Seviyorum” Daveti
Eyüp Belediyesi, Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde 300 kişilik “Anneler Günü” programı düzenledi. Başkan Remzi Aydın'ın katılımıyla, eşi Tülay Aydın'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Eyüp'te oturan şehit anneleri, özel çocukların anneleri ile yanlız yaşayan yaşlı anneler ve Suriyeli muhacir anneler davet edildi.


Eyüp Belediyesinin “Anneler Günü” günü için düzenlediği özel programda konuşma yapan Başkan Remzi Aydın'ı eşi Tülay Aydın, insan üzerinde Allah'tan sonra en büyük hak sahibinin anne ve baba olduğunu vurgulayarak; “Ancak annenin hakkı daha önemlidir. Anne evladını meşakkatle karnında taşır, meşakketle dünyaya getirir ve büyütür. Annenin önemi, rivayet edilen şu hadisten de anlaşılmaktadır; birisi Allah Resulunu'na (S.A.V.) gelir ve 'Üzerime en fazla kime hizmet etme hakkı düşer diye sordu. Allah Resulu (S.A.V.) anne diye buyurdu.



Adam aynı soruyu üç kere sordu ve Allah Resulu (S.A.V.) annen diye buyurdu. Aynı soruyu döndüncü kez sorunca Allah Resulu (S.A.V.) baban diye buyurdu. Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu belirten inancın bir mensubu olan bizler çocuklarımıza hayır dualarımızı eksik etmeyelim. Hayatını çocuklarını vakfeden, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimiz, fedakarlık, sevginin, merhamet ve şevkatin timsali olan kıymetli annelerin anneler gününü kutlarken, ahirete irtihal etmiş anneleri de rahmetle yad ediyoruz” şeklinde konuştu.

Programın konuk olurak katılan Yeni Şafak Gazetesi yazarı Cemile Bayraktar ise konuşmasında şunlara değindi; “Ben bir anne değilim, anne duygularını anlayamam. Ancak evlat olmak da size bir takım şeyleri hissetme imkanı veriyor veriyor. Kur'a-ı Kerim de anne ve babanın evladına bakması tam vurguyla farz kılınmamış, farz kılınan biz evlatların anne ve babasına bakması. Anne ve babalara bunun farz kılınmasına gerek yok. Özellikle anneler bunu içlerinden gelerek yapıyorlar. Şehitlerimizin annesi, özel çocuklarımızın annesi, Suriye'den gelen muhacir anneler nezdinde anneler gününüzü kutluyorum”



Programın devamında Grup Mihmandar konser verdi. Bu arada sahnede okunan şiirler salonda bulunan annelere duygu dolu anlar yaşattı.
Bu arada salonun girişine ESER ve Şeker Hayat'ın özel öğrencileri tarafından oluşturulan bir sergi açıldı. 
Editör: TE Bilişim