Azmi Aydemir son yolculuğuna uğurlandı Azmi Aydemir son yolculuğuna uğurlandı
 ADANA'da 28 yaşındaki Suriyeli Müntezal El Zaman, 4.5 aylık oğlunu bir akrabasına verip, nikahsız eşi 36 yaşındaki Aydın Dere'nin ailesinden nikah parası sızdırmak için kaçırıldığını iddia etti. Polisin sorgusunda gerçek ortaya çıkınca gizlenen bebek bulundu, Suriyeli anne ile kaçırılma planından haberdar olduğu ileri sürülen baba ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen Müntezal El Zaman, 2 yıl önce Aydın Dere ile nikahsız evlendi. 4.5 ay önce bir erkek çocuk dünyaya getiren genç kadın, eşine resmi nikah kıymasını istedi ancak Dere parasının olmadığını söyleyerek teklifi geri çevirdi. Bu durumdan rahatsız olan genç kadın dün oğlu E.'yi bir akrabasına teslim etti. Daha sonra da sokağa çıkan Müntezal El Zaman, çevredeki vatandaşların duyacağı şekilde, "İmdat, bebeğimi kaçırdılar" diye feryat etmeye başladı. Genç kadının çığlıklarını duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Müntezal El Zaman ile nikahsız eşi Aydın Dere'yi ifade için Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 

FİDYE İSTEYECEKLERMİŞ 

Polis, bebeğin kaçırılış şekli, zanlıların eşkalleri ve kullandıkları araçları belirlemek için Müntezal El Zaman'a sorular sordu. Suriyeli anne, ifade sırasında çelişkili bilgiler verince polis kaçırılma iddiasından şüphelendi. Polisin ısrarlı soruları karşısında Müntezal El Zaman bebeği sakladığını itiraf etti. Polis, Suriyeli annenin bebeğini sakladığı yerden aldı. Kaçırılma planından haberdar olduğu ileri sürülen Türk baba ile Suriyeli anne hakkında 'Suç uydurmak ve polise yanlış beyanda bulunmak suçundan' işlem yapıldı. 

Sorgusunda Müntezal El Zaman "Paramız olmadığı için nikah yapamıyorduk. Bebeği sakladım, birkaç gün sonra da 'fidye istiyorlar' diyerek eşimin ailesinden para alacaktık. Böylece nikahımızı yapabilecektik" dedi. Gözaltına alınarak sağlık kontrolüne getirilen Suriyeli anne yüzünü saklayıp konuşmaktan kaçındı. Bebeğinin kaçırılmadığını, yanlış anlaşılma olduğunu söyleyen baba Aydın Dere ise, "Polisimiz sağolsun bebeğimizi buldu. Kaçırılmamış, emanet bırakılmış. Yanlış anlaşılma var" dedi. Suriyeli anne ile Türk baba, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Editör: TE Bilişim