Yerel seçim ayklaşırken; İmamoğlu'ndan Eyüpsultan ve Fatih turu... Yerel seçim ayklaşırken; İmamoğlu'ndan Eyüpsultan ve Fatih turu...
Vicdansız kişi yada kişiler tarafından ormanlık arazide ölüme terkedilen 60’a yakın yavru kedi, Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.


Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hafta sonu vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine inceleme yaptıkları ormanlık arazide, farklı noktalarda adeta ölüme terk edilmiş vaziyette 60 kedi yavrusu buldu.

Çoğu yeni doğmuş olan kedi yavrularının bir kısmı koliler içerisinde bir kısmı da gelişi güzel halde araziye atılmış olduğu görüldü. Ekipler tarafından bulunan yavru kedilerin açlıktan bitkin halde oldukları da gözlendi.



Ormanlık alanda sahipsiz köpekler tarafından saldırıya uğrayarak öldürülme veya açlıktan ölme tehlikesi bulunan yavru kediler vakit kaybetmeden bulundukları yerden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak sağlık kontrolleri yapıldı.

Sağlık sorunları olmadığı belirlenen ve mama ile karınları doyurulan sevimli kediler, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından açılışı yapılan Kemerburgaz Hayvan Kliniği’nde korumaya alandı.

Uzmanlar, özellikle yavru kedi ve köpeklerin doğaya bırakılmasının vicdanen kabul edilemez olduğunu belirterek, savunmasız olan yavruların, yetişkin hayvanlar tarafından saldırıya uğrayarak öldürülme tehlikesi bulunduğu konusunda vatandaşları uyarıyorlar.

Saldırıya uğramasalar dahi, ormanlık alana terk edilen yavru kedi ve köpeklerin beslenmelerinin mümkün olmadığını, açlıktan ölme risklerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu tür durumlarda veterinerlik ekipleriyle irtibata geçilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
 
Editör: TE Bilişim