Belediye Başkanı ve Yeni Başkan adayı birlikte lokma dağıttı Belediye Başkanı ve Yeni Başkan adayı birlikte lokma dağıttı
CHP Eyüp İlçe Teşkilatı Hakl buluşması proğramları dahilinde Yeşilpınarlınarlı’larla bir araya gelerek Yeşilpınarlıların sorunlarını dinledi.

CHP Halk buluşması toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp İlçe Başlkanı Sinan AKÇİÇEK ve Yönetim Kurulu,Yeşilpınar Mahalle Muhtarı İlker ÇOMAK, Belediye Meclis üyeleri: Seçkin ÖZDEMİR, Yusuf GÜL, Cemalettin ÖZKAN, Ali Haydar IŞIKAR ve diğer üyeler ile Yeşilpınar Mahalle sakinleri katıldılar.



CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek yaptığı konuşmada;
Çok kıymetli Yeşlpınarlılar davetimize ilgi göstererek halk buluşmamıza katıldığınız içiç çok teşekkür ederim. CHP olarak biz buraya kimseyi eleştirmeye gelmedik. Biz Yeşilpınara çok önem veriyoruz. Yeşilpınarın birçok sorunu olduğunu biliyoruz. Burada sizlerle buluşmamızın amacımız sorunlarınızı dinleyip nasıl bir çözüm üretebiliriz.

Şimdi söz sizde sorunlarınızı dinleyelim dedi.



Yeşipınarlı Vatandaşlar tek tek söz alarak sorunlarını anlattı.

Öne çıkan sorunlar şu şekilde sıralandı;

Başta yaya kaldırımlarına araç park edilmesi, Elektriklerin sık sık kesilmesi, Yeşilpınarda Otopark sorunu, yaya kaldırımlarına  araç çekilmesi, Lise bulunmaması, Hastane bulunmaması, Yeşil alanların ve Parkların imara açılması, Uyuşturucu sorunu, Daimi pazaryeri sorunu, Girne Caddesinin çok fazla daraltılması, Birçok sokaklarda çöp alınmadığı, Bölge Parkının düzensiz bir şekilde baraka dükkanlarla işkal edildiği, Açık halk pazarlarının denetlenmediği, Yeşilpınarın iyi bir spor tesisinin olması gerektiği, Gecekondu sorunlarının çözülesi gerktiği, Gençlik Parkına dokunulmaması ve parkın halka tamamen açık olarak düzenlenmesi gibi sorunlar dile getirildi.



Yeşilpınar Mahalle Muhtarı İlker Çomak vatandaşı sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamada;

Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp İlçe Yönetimini Mahallemizi ziyaretlerinden dolayı kutluyorum. Mahallemizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim diyerek sözlerine devam etti.

Eyüp Belediyesi ile birlikte Mahallemizin bir çok sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Girne Caddesi asfaltlama ve yaya kaldırım çalışmalarını başlattı, Özlem Çarşısı Prestij Caddeye kavuştu. Bildiğiniz  gibi daha önce Alperen candesi prestij cadde olarak düzenlenmişti. Mahallemizin çok yerinde çöp konteynırları yer altına alındı. Yeşilpınar Merkez Camii Külliyesinin inşatı devam ediyor. Elektrik kablolarını yer altına aldırdık. En önemli sorunlarımızdan biriside Yeşilpınarda bir Lisemizin ve Hastanemizin olmaması. Bununla ilgili Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydına taleplerimizi iletmiş bulunuyoruz. 

Gençlerimizin işşsizlik ve uyuşturucu bağımlılığla ilgili sorunlarıylada yakından ilgileniyoruz.Bölge Parkında Pazar yeri, Otopark ve cami projesi var Metro inşaatı bittikten sonra en kısa sürede başlayacak. Bölge parkının hemen yanında Hazrati Ali Camii var Girne Cacdesinin Girişinde inşaatı  devam eden  Mescit var Karşı tarafta  Öğretmenler Bloklarında Yine  bir Cami var bu nedenle Bölge parkına  yeniden bir cami yapılmasını uygun bulmuyorum. Cami yerine  Bir Lise veya  Hastane  yapılması  bence  daha  uygundur. 

Gecekondu sorunu ile Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor. Projesi hazırlandı Kiptaş tarafından Gecekondu maliklerine birer daire karşılığında inşaat yapılacak. Gençlik Parkı oraya yapaılacak olan inşaatın dışında halka açık bir şekilde düzenlenecek. 

Yeşilpınarımızın en önemli sorunlarında biri iyi bir spor tesisimizin olmaması. Ben Eyüp’ün bir Mahallesinin Muhtarı olarak İETE  son  durağının  önünde bulunan Gaziosmanpaşa Belediyesine ait olan araziye Emeksan spor Kulubü için antreman sahası yapılması için çalışma başlattım. Sağ olsun  Gaziosmanpaşa Belediyesi bu konuda  bize  çok yardımcı oldu. Yeşilpınarımıza buda yeterli değil Yeşilpınarspor ve Emeksan sopr Gaziosmanpaşanın sahalarını kullanıyoruz.

Yeşilpınar Malle Muhtarı olarak sizlerden mutlaka Yeşilpınarlı bir Meclis üyesi, Hatta Belediye Başkanı adayı talep ediyorum. Bunu özellikle Ak parti ve MHP’dende talep ediyorum. Yeşilpınar’ın oy oranı Eyüp Belediye Başkanlığı seçimlerinde belirleyici olduğunu beirtmek istiyorum;  diyerek sözlenini tamamladı.





 

Editör: TE Bilişim