Akşemsettin Mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi Akşemsettin Mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Akşemsettin'de düzenlenen mahalle iftarı programı öncesi düzenlenen toplu açılışla, 7 bin 910 metrekare alana sahip Akşemsettin Parkı, Plevne Sokak Parkı ve Cihat Sokak'ta 25 yıllık sorunu çözüme kavuşturan çalışmayla gerçekleştirilen alanın açılışını yaptı.



Bu arada Akşemsettin Mahallesi'nde kurulan 3 bin 200 kişilik iftar sofrasına Pakistan'dan gelen özel bir televizyon kanalı ekibi konuk oldu.Eyüp Belediyesi, bolluk ve bereket ayı Ramazan'da bir yandan kurduğu dev iftar sofralarında çocuğundan yaşlısına her yaştan vatandaşı bir araya getirken bir yandan da İslam coğrafyasından gelen misafirleri ağırlıyor. Bu arada Başkan Remzi Aydın, Ramazan ayında da mesaisini ilçe sakinleri için harcayarak, Eyüplülerin refahı ve konforu için büyük bir titizlikle hazırladığı insan odaklı projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor. Eyüp'te artık iyi şeyler oluyor, yatırımlarlarla günden güne gelişiyor, güzelleşiyor.

Başkan Remzi Aydın, Akşemsettin Mahallesi Emek Sokak'ta dün düzenlenen mahalle iftarı öncesi toplu açılış gerçekleştirdi. Açılışa  Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ak parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Akşemsettin Muhtarı Hakan Demir ve sok sayıda  vatandaş katıldı.    

TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR PARK

AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç'ın da katıldığı açılış öncesi Başkan Aydın yaptığı konuşmada; “Kurduğumuz gönül sofralarında yaşlılarımız, gençlerimiz ve görmekten çok mutlu olduğum çocuklarımız var. Demek ki gerçek anlamda birlik sofrasını, bereket sofrasını oluşturabilmişiz. Akşemsettin güzel bir mahallemiz, güzel insanlarımızın olduğu yer. Biz de onlara layık olmak adına hizmetlerimize devam edeceğiz demiştik, etmeye devam ediyoruz. Bu akşam iki bereketi birden yaşıyoruz.

Birincisi iftar soframız. İnşaallah hep birlikte orucumuzu açacağız. Allah kabul etsin. İkinci bereketimiz ise parkımızın açılışı. Parkımız çok eski bakımsız bir haldeydi. Biz Akşemsettinlilere verdiğimiz sözü yerine getirme adına, onlara layık olma adına çalıştık, elhamdülillah bugün iftarımızla beraber parkımızın da açılışını yapacağız. Parkımız, içerisinde bulunan basketbol, futbol sahaları, yürüyüş, fitness, çocuk oyun alanları hatta ve hatta köpekler için ayrı bir oyun alanı ile son derece modern, adeta emsali olmayan bir kompleks” dedi.

Başkan Remzi Aydın mahalle sakinlerine bir de, parkın yanında bulunan binanın yenilenerek, özellikle kadın ve çocuklar için bir semt konağı haline getirileceği müjdesini verdi.

25 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Başkan Aydın'ın açılışını yaptığı yerlerden biri de Cihat Sokak'ta, 25 yıllık sorunu çözüme kavuşturan yol, park ve çevre düzenlemesi çalışması oldu. Başkan Aydın bu çalışmayla ilgili olarak da şunları söyledi; “ Bu gün iki açılışımız daha var. Bunlardan biri Plevne Sokak'taki parkımız. Orasıda vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz çok güzl bir park.

Ayrıca Cihat Sokağı'nın yaklaşık 25 yıllık sorununu hallettik. Orada yolun göçmesini engellemek adına bir duvar yaptık, çok güzel yolumuzu yaptık, parkımızı yaptık. Cihat Sokak sakinlerinin teşekkürlerini, dualarını aldık. Bugün oranın da açılışını yapmış oluyoruz. Hizmetlerimiz devam ediyor, aralıksız devam edecek. Sizlerin dualarına, desteklerine talibiz.”

PARK İÇERİSİNDE YOK YOK

Yapılan toplu açılış töreni ile hizmete alınan Akşemsettin Parkı toplamda 7 bin 910 metrekarelik alana sahiptir. Alan içerisinde ise spor alanlarının yanısıra geniş yeşil alanlar ve vatandaşların oturup dinlenecekleri, hoş sohbetler edebilecekleri şık tasarımlı piknik masaları bulunuyor. Hatta parkta bulunan çocukların korkmaması, rahatsız olmaması için, köpekleriyle gelen vatandaşların rahatça kullanabileceği geniş, özel bir köpek alanı da bulunuyor.

Türkiye'de bir çok ile ve ilçeye örnek teşkil edecek nitelikte olan parkın özellikleri saymakla bitmiyor. Öncelikle otomatik sulama sistemine sahip 3 bin 268 metrekarelik yeşil alanı var.

Park bünyesinde 420 metre uzunluğunda ve bin metrekarelik koşu parkuru (epidiem), 377 metrekare basketbol sahası ve 458 metrekare futbol sahası bulunuyor. Bunun dışında biri 117 metrekare, diğeri ise 98 metrekarelik iki çocuk oyun alanı, 195 metrekare fitness alanı ve 121 metrekare köpek parkı da bulunuyor. Parka vatandaşların kullanması için, ekipler tarafından 8 adet çatılı piknik masası, 20 adet bank ve 7 adet çöp kovası da konuldu.

2 bin 420 metrekarelik Plevne Sokak Parkı ise tamamlanan peyzaj çalışmasının ardından toplu açılış töreniyle hizmete alındı. Bin 600 metrekarelik alanda peyzaj çalışması yapılan parkta çim ve 13 bin adet gül ile 20 adet ağaç dikimi yapıldı. Parka, yine vatandaşları kullanımı için 2 adet çatılı piknik masası, tek kuleli oyun grubu ve basketbol sahası da yapıldı.

Toplu açılışla hizmete alınan bir başka yer ise Aksemsettin mahallesi, Cihat Sokak'ta bulunan 538 metrekarelik bir alan oldu. Bu alanda yapılan düzenlemelerin ardından taflan çim, podima taşları ve mevsimlik çiçek kullanılarak cami, boğaz köprüsü, deniz ve kuş motiflerinden oluşan bir peyzaj çalışması da gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim