İş İnsanı Fehmi Öztürk ortağı Fırat Muşlu ve Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Cuma İçten tarafından senet imzalatarak dolandırıldığını öne sürdü. 

Sinoplu iş adamı Fehmi Öztürk, ortağı Fırat Muşlu ve diğer ortakları Gelecek Partili Cuma İçten’in de aralarında bulunduğu kişiler tarafından, 3 yıl önce kumpasa getirildiğini ve tam 50 milyon dolarlık mal varlığının elinden alındığını iddia etti. Büyük umpas olayı sonrası  Fehmi Öztürk avukatları aracılığı ile Bakırköy, Çağlayan, Büyükçekmece ve Anadolu Adliyelerine, çeşitli iddiaları ile ilgili olarak tam 120 dilekçe verdi. Ancak Öztürk'ün dilekçelerinden bir çoğu yargı tarafından işleme konulmadı. 

İş adamı Fehmi Öztürk, "Örgüt oluşturarak yağma, zorla senet alma, tehdit, şantaj ve darp" gibi çeşitli suçlardan oluşan dilekçelerinin savcılar tarafından değerlendirilmediğini öne sürdü.

Kendisinin ve ailesinin mağdur edildiğini söyleyen Fehmi Öztürk şikayetçi olduğu ortağı Fırat Muşlu ve Cuma İçten ile diğer şüpheli durumundaki kişilerin, bugüne kadar ifadesinin alınmadığını ifade etti. Fehmi Öztürk, ortağı tarafından kumpasa uğratıldıktan sonra, delilli ve belgeli şikayet dilekçelerinin işleme konulmamasına anlam veremediğini söyledi.

Dolandırıldığını iddia eden ve belgeleriyle mahkemelerde davalar açan Fehmi Öztürk yaşanan olaylar sürecinde tehdit edildi. İş tehditle kalmadı dolandıran ortaklarının adamları tarafından öldüresiye darp edildi.

Fehmi Öztürk 2014'te bir gayrimenkul şirketinden %50 hisse alarak tekstilci Fırat Muşlu’nun ortağı oldu. Ortak ile yaşadığı bir anlaşmazlıkta ona arabuluculuğu Gelecek Parti ile Cuma İçten teklif etti

İddiaya göre Cuma İçten iş adamı Fehmi Öztürk'e 26 milyonluk senet imzalattı. Sahip olduğu hisseden el çektirdi.

Fehmi Öztürk yaşadıklarını aydınSes Medya Yayın Yönetmeni Murat Aydın'a anlattı:

İki yıl önce Cuma İçten ve eski ortağım Fırat Muşlu tarafından kurulan kumpas neticesinde tarafıma birçok sahte belgeler oluşturulup dolandırıcılık ile ilgili suçlandım. Bunlarla ilgili bütün belgelerim elimde. Kendileri beni dolandırarak dolandırıcı pozisyonuna sokmaya çalıştılar. Ben 2 yıl boyunca hukuk mücadelesi verdim, vermeye devam ediyorum.

Yine iddiaya göre senetler ve tüm belgeler oldu bittiye getirilerek Fırat Muşlu’ya devredildi. Bu arada Fırat Muşlu’nun adamları hakkını arayan iş adamı Fehmi Öztürk ve oğluna saldırarak öldüresiye darp etti.

Fehmi Öztürk, saldırı anını ise şu sözlerle dile getirdi:

Bir pastanenin bahçesinde adamları aniden geldi darp etti. Vurdular kaçtılar. Fırat Muşlu’yu dolandırmanın cezası budur. Daha çoğunu yaşayacaksınız. Bu az bile diyerek hakaretler küfürler ederek arabalarına binip uzaklaşıp gittiler.

YARGI SÜRECİNDE DE SORUŞTURMA ÜSTÜNE SORUŞTURMA

Fehmi Öztürk'e kurulan 50 milyon dolarlık kumpasın ardından yargı sürecinde de dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Kumpasa adı geçen Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Asil Üyesi eski Milletvekili Cuma İçten ve 5 kişi hakkında sahte evrak düzenlemek ve mahkemeyi mahkemeyi yanıltma suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Fehmi Öztürk'ün 50 milyon dolandırıldığı iddiası ve uğradıgı saldırı sonrası çıkan haberler nedeniyle Cuma İçten devreye girerek "Konuyu dost meclisinde çözelim" diyerek arabuluculuk teklifinde bulunmuştu. Öztürk'de bu teklifi kabul etmişti. Ancak, yapılan arabuluculuk sürecinde Fehmi Öztürk yine kumpaslarla karşılaştığını anlayınca harekete geçti. Öztürk, ortağı Fırat Muşlu ve Tahkim Heyeti Başkanı Cuma İçten ve diğer üyeler Şükrü Derici, Selahattin Tavusbay, Bayram Karakoç ve Süleyman Özdemir hakkında da suç duyurusunda bulundu. 6 Şüpheli hakkında Savcılık soruşturma başlattı. 

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan gümrük anlaşması yaptı Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan gümrük anlaşması yaptı

İş insanı Fehmi Öztürk’ün yaşadıklarını Cumhuriyet Savcılıklarına açtığı davalarla gündeme getirdi. Servetinin büyük bir bölümüne el konulan ve zorda kalan iş insanı Fehmi Öztürk’ün yaşaydıklarıyla ilgili son kararı Bağımsız Yargı (!) verecek.

Editör: TE Bilişim