Giresunlu'lar Gaziosmanpaşa'da İftarda Buluştu Giresunlu'lar Gaziosmanpaşa'da İftarda Buluştu

Giresun Federasyonu tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Giresun Günleri başladı. Açılışına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da katıldığı Giresun Günleri, Yenikapı’da 23 Ekim’e kadar devam edecek.


“Şimdi Giresun Zamanı” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Giresunlular memleket özlemini giderirken, gelen ziyaretçilere yöresel el sanatlarının ve kültürel değerlerinin tanıtımı yapılıyor.

Etkinliğin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Başkan Remzi Aydın’ın yanı sıra Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Giresunlu katıldı.

Açılış programında hemşehrilerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Aydın, “Giresun Günleri bu yıl Yenikapı’da yapılıyor. Bu biraz beni üzüyor. Çünkü 9 defa Eyüp’te ev sahipliği yaptık. Güzel ev sahipliği yaptığımızı, çok güzel etkinlikler yaptığımızı düşünüyorum. Ama bir anlamda da seviniyorum çünkü daha büyük, daha modern ve daha ferah yerlere geldik. Rabbim’den bu birlikteliğimizi, beraberliğimizi bereketlendirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Remzi Aydın’ın da aralarında bulunduğu protokol sahneye davet edildi ve sahnede “Giresun Kabuğunu Kırdı” sloganından yola çıkılarak hep birlikte tahta tokmaklı fındık kıracağı ile fındık kırarak açılışı gerçekleştirdi.

VATANDAŞLARA HELVA İKRAM ETTİ


Açılış sonrasında stantları ziyaret eden Başkan Remzi Aydın, Espiye Belediyesinin standına geldiğinde 15 Temmuz gecesinin Giresunlu gazisi Sabri Ünal ile karşılaştı. Ünal, darbe girişiminin yaşandığı gece, İstanbul Üsküdar’da art arda geçen 2 tankın önüne yatarak durdurmaya çalıştığı sırada kolundan yaralanarak gazi olmuştu. Başkan Remzi Aydın, Ünal ile o gece ile ilgili bir süre sohbet etti.

Başkan Aydın, Eynesil standına geldiğinde ise AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ile birlikte koz helva tezgahının başına geçti ve vatandaşlara helva ikramında bulundu.

Açılışı yapılan Giresun Günlerinde, yöresel el sanatları ve yiyecekler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Giresun’un ilçe ve köy derneklerinin yanı sıra belediyelerin kurduğu stantlarda doğal ve kültürel değerler sergileniyor.

 

Editör: TE Bilişim