Filenin Sultanları Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu
Giresun Federasyonu tarafından her sene “Giresunlular Sahada” sloganıyla düzenlenen ve bu sene 8.si gerçekleşen futbol turnuvasında Giresunlular, 8.Osman Ağa Giresun Dernekler arası 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz anısına sahaya çıktılar.


56 takımın 11 hafta mücadele ettiği ve Pazar günü final karşılaşması yapılan turnuvaya, İstanbul’da yaşayan Giresunluların birlik ve beraberlikleri damga vurdu. Bulancak Şeyh Musa  Ataköy ile Tirebolu Eymür takımlarının mücadele ettiği final karşılaşmasında şampiyonluğa uzanan Şeyh Musa  Ataköy oldu.

Turnuvayı başladığı günden itibaren yakından takip eden Giresun Federasyonu Onursal Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan final karşılaşmasına geldiğinde hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı. Gençlerin tezahüratları karşısında duygulanan Turan; “İçlerinden geldiğim ve aynı coşkuyu paylaştığım gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, , Giresun eski milletvekili Turan Alçelik, Ak Parti  Eyüp İlçe Başkanı  Süleyman  Aykaç, Ak parti  Gaziosmanpaşa  İlçe Başkanı  Şahin Pirdal ve  Giresunluların bulunduğu maç sonrasında takımlara kupa ve madalyaları verildi. Kupa töreninde yapılan konuşmalarda güçlü biçimde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Eyüp  Belediye  Başkanı remzi Aydın yaptığı  Açıklamada;
Giresunlu hemşerilerimin  düzelemiş olduğu  Dernekler arası  Futbol turnovasına  ev  sahipliği yapmanın gururunu yaşıyorum. Katılan  tüm  takımlara  teşekkür  ederim. 1.lik  kupasını  alan  Bulancak Şeyh Musa  Ataköy takımına   ayrıca teşekkür  ederim. Giresun federesyonumuza  ve  tüm  derneklerimize  her zaman kapımız  açıktır. Elimizden  gelen  desteği  esirgemiyoruz. Bu seneki Turnovanın bizim için  anlamı çok büyük 8. Osman Ağa Giresun Dernekler arası 15 Temmuz Şehitleri turnovası.  Allah Milletimiz birdaha  o kara  geceyi  yaşatmasın. Millet olarak çok büyük bir  tehlikeyi  atlattık Şehitlerimize  Allahtan  rahmet kederli aillelerine sabir  dilerim  diyerek  sözlerini tamamladı.

Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu yaptığı konuşmasında;


Katılım sağlayan bütün takımlara ve kendilerini yalnız bırakmayan hemşerilerine teşekkür etti. Kuğu; “Turnuvanın şampiyonu bütün takımlarımızdır hepsini kutluyorum, kazanan Giresun olmuştur. Turnuvanın başından sonuna kadar bizi yalnız bırakmayan Belediye başkanlarımıza ve milletvekillerimize de özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Birinciye kupasını Belediye Başkanlarıyla birlikte takdim eden İstanbul Milletvekili Hasan Turan, organizasyonu gerçekleştiren Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu başta olmak üzere, organizasyonu yürüten teşkilat başkanı Abdullah Akgün ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Turan “ Güçlü biçimde organize olan toplumlar birlik ve bütünlüğünü korumada da sağlam ve dik dururlar” dedi.

Son günlerde yaşanan olaylara da dikkat çeken İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Yaptığımız turnuvaya 15 Temmuz  şehitlerimizin isminin verilmesini önemsiyoruz. Daha önceki turnuvalarımızı da şehitlerimizin anısına düzenlemiştik. Özellikle son zamanlarda yaşadığımız olayları da dikkate aldığımızda ülkemizin birlik ve bütünlüğü için şehit olan yiğitlerimizi unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Giresun  Federasyonu teşkilat Başkanı  Abdullah  Akgün yaptığı  açıklamada;
Akgün yaptığ  açıklamada  Bu son  turnovam  veda  ediyorum;  diyerek  sözlerine  devam etti.
Allahımıza Hamd senalar olsun Bugün 8.Osmanağa 15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvamızın Finalini görkemli bir şekilde noktaladik. Şampiyon olan Bulancak Şeyh Musa Ataköy takımını tebrik ediyorum.Bugune kadar centilmence mücadele eden ikinci olan Tirebolu Eymur Takımını Centilmenlik kupasını alan Espiye Çalkaya köyü Takımını Üçüncülük kupasını alan Görele Emanetoğullarını Örnek Takimlar olan Kocaeli Şebinkaŕahisar Dernegimizin Takımını ve Piraziz Tepeköy Takımını Canı gönülden kutluyorum.

Turnuvamızın başından sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Eyüp Belediye Başkanımız Sn Remzi Aydın beye Milletvekilimiz Sn. Hasan Turan beye Vekilimiz Sn.Turan Alcelik beye BBP ist il başkanı Mustafa Mican başkanım ve il yönetimine Ak Parti Gaziosman ilçe başkanımız Sn. Şahin pirdal ve Eyüp İlçe başkanı Süleyman Aykaç beye Eyüp Mhp İlce yönetiminden Hakan Ekinci ve Ülkücu kardeşlerime, Büyuk Osmanlı Dernegi Başkanım Bayram Demir Beye ve Başkan Vekili 
Soner İbiç kardeşime ,Giresun Federasyon başkanımız Sn.Mehmet Kuğu beye Giresun Federasyonu Kurucu Başkanı Sn.Halil kütük beye,Giresun Dernekler Birligi baskanim Sn. İhsan yüksel beye,Bulancak Federasyon Başkani Sn.Abdullah Yümsel beye, Giresun Federasyonu Baskan yardımcısı Sn.Murat Ay beye,Giresun Federasyonu Kadın kolları başkanımız Sn.Suna özbayrama ve yönetim kuruluna Gençlik kolları başkanım Sn.Hasan Cebbara, İst.Bayrampaşa Giresun Derneği Degerli başkanım Sn.Tülay Tahmaz ve Yonetim kurulu uýeleri Kadir Ada abime ,Mehmet Öztürk abime ,Yunus Emre Kardeşime Yeşilpınar mah.Muhtarı Sn.İlker Çomak beye , Ak parti ilçe yönetiminden hemşerimiz Mürsel tekneci beye, Bağcılar Giresun Platformu Başkanı Sn. Ziya Yılmaz beye ,Sariyer Giresunlular Dernegi başkani Sn.Mustafa Civek beye Çanakci Cevre ķoyleri dernegi Yönetiminde Sn.Öncel kuğu beye, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Denegimize, Espiye Demircili köyü Dernegi başkanı Sn. Ugur Taşgöz beye,Giresun Federasyonu yonetim kurulu üyesi Adem Bayram Beye,Piraziz Tepe köyden Yakup imaniogluna ,Eynesil Federasyonu baskan yardımcisı Nizamettin Mican beye Eynesil Kemaliye Derneģimizden Halil Topal ve arkadaşlara ,Kazimkarabekir Mevlana spor kulubu başkani Mustafa Türlu ve Başkan yardımcisi Akın Kabaca kardeşime ,,Rizeli Ahmet Abime , Menejer Cengiz Karalti kardesime ,Görele Emanet ogullarından Nurettin Emanetogluna,Tirebolu Eymurden Necati köse ve Mustafa Vicil kardeşime,Espiye Çalkaya köyunden H.Ibrahim köksaldı beye ve yönetimine Deniz yıldızi Derneği Başkan vekili Sn.Ferhat Deniz beye,Bulancak Atakoy Dernegi Baskanı Sn.Aytaç Akkaya ve yönetimine Eski baskanlarimizdan Tayyar Kaya ve Erol yıldız beye Küçük Çekmece Giresunlular Dernegi Gençlik kolları Başkanı Raşit Kaya beye ,3 Ay boyunca Bana en büyük destek olan Selami katircı kardeşime,Sağliktan sorumlu Zeki parlak kardeşime Aydın ķömurcü ve Salim önal kardeşime Mürsel kıziltaş ve Kadir Davulcuya Enes önala Özkan kömürcüye Emre Önala, Bayram gülsuya ,Ali surücü ve şükrü Pekdemir kardeşime, Basınımizdan Giresun Medya Platform başkanı Sadi Toygar Abime ve Aydın ses den Halil Aydin kardeşime Gelemeyip de gönlü bizle olan telefon açan Ali Alim başkanima Osman çırak Başkanıma bütün dostlara Teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Hemşerilerim 8 yıldır Giresun Camiasının bir araya gelmesi için Kenetlenmesi için Gecemizi gündüzümüze kattık kar yaģmur demedik Her hafta sonu Sabahtan akşama kadar sahadaydık .O kadar memleket sevdalısı olmusuz ki buğün Anneler günü olmasına rağmen işimizi bırakarak turnuvada finali oynattık. Bu gune kadar hiç bir işte ne mefaat bekledim. Ne de Siyasete oynadım. Giresunluların istanbul da bir güç haline geldiyse bir nebzede bizim katkımız olduģunu düşünüyorum.

Bu vesile ile Turnuvanın Adının Osman Ağa olmasında beraber karar verdigimiz bu turnuvanın mimarı Nuri Yılmaz kardeşiminde çok buyük hakkı olduğunu buradan belirtmek istiyorum .Adının medari iftarımız Osmanağa olmasindan gurur duyduğum ve her sene şehitlerimizin adınida koyduģumuzdan onur ve gurur duydum. Giresun ekmegi yeyip de duymayanlara da buradan sesleniyorum siz Giresunlu olamazsınız olsa olsa gizli fetöcü olursunuz.

Her Zaman her yerde Osmanağamızın adıni yasatacagız bundan sonra da karşı çikanlarla savaşacagız. Bu Turnuva Son Turnuvamdı Bugune kadar bilmeyerek istemeyerek birilerini kırdimsa af ola hakkkı olanlar hakkını helal etsin . Saygı ve sevgilerimle diyerek  sözlerini tamamladı.

 
Editör: TE Bilişim