TCG Anadolu gemisi İstanbul Boğazı’nda... TCG Anadolu gemisi İstanbul Boğazı’nda...
 
Gerçek isminizi kullanmak zorunda olmadığınız ilk Facebook uygulaması olarak da nitelendirilen Facebook Room yayımlanmasından kısa süre sonra gündeme bomba bir iddia ile oturdu. Facebook Room çalıntı çıktı!

İnternet gündemine bomba gibi düşen bu iddia Room Inc. İsimli bir şirketten geldi. Firmanın adından da anlaşıldığı gibi ortada büyük bir benzerlik var. Peki Facebook ’un bu ayrıntıyı atlamış olması ve gerçekten Facebook Room ’u Room Inc şirketinden “esinlenmiş” olabilir mi?

Room Inc şirketinden gelen açıklama ise bu sorulara kesin yanıt verircesine sert ve kararlı geldi. Room Inc.’nin ortağı ve CTO’su olan Damien Rottemberg, “ Facebook gibi bir firma, nasıl oluyor da hem isim olarak hem de uygulamanın içeriği olarak ürettiğimiz bir projeyi piyasaya çıkarır, doğrusu anlayamadık. Biz böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyeceğiz: Hem kendimiz hem de fikirleri çalınan fikir ve vizyon sahibi girişimciler adına” dedi.

Yapılan açıklama sonrasında henüz Facebook tarafından bir açıklama gelmese de bu durum Facebook ’un ilk kez karşılaştığı bir durum değil. Facebook ’un geçtiğimiz aylarda duyurduğu “Paper” uygulamasının da çalıntı çıkması ile başı oldukça ağrımıştı ve attığı birçok adımı geri çekmek zorunda kalmıştı.

Bakalım Facebook bu durum karşısında nasıl bir yol izleyecek ve yayımladığı uygulamasını geri çekecek mi? Yoksa Room Inc şirketini satın alma yoluna mı gidecek bekleyip göreceğiz…

Editör: TE Bilişim