Eyüpsultan Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar için bir dizi etkinlik düzenledi.

Osmanlı Park’ta, Eyüpsultan’da ve Göktürk’te gündüz saatlerinde düzenlenen birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle çocuklar bayram coşkusunu yaşarken, bu coşku akşam saatlerinde düzenlenen fener alaylarıyla zirve yaptı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de katılımlarıyla Göktürk ve Alibeyköy’de bando eşliğinde fener alayları düzenlendi.

Eyüp 23 Aköy Göktürk2

GÖKTÜRK’TE GÖRSEL ŞÖLEN

İlk olarak Göktürk’te düzenlenen, Göktürk Kültür Merkezi önünde başlayan ve yoğun bir katılımla gerçekleşen fener alayında vatandaşlar ellerinde dev Atatürk posteri, dev Türk bayrağı ve meşalelerle görsel bir şölen oluşturdu.

Eyüp 23 Aköy Göktürk4

Türkiye, Irak arasında 26 iş birliği anlaşması imzalandı Türkiye, Irak arasında 26 iş birliği anlaşması imzalandı

BÜTÜN MİLLİ BAYRAMLARIMIZI COŞKUYLA KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Vatandaşların bu coşkusuna ortak olan ve bu özel günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Özmen yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, “Hep birlikte daha coşkulu, daha güzel, Eyüpsultan’ın her köşesinde, bütün meydanlarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, bütün milli bayramlarımızı, bayraklarımızla, coşkuyla, özgürce, mutlulukla, şarkılar ve marşlarla kutlamaya devam edeceğiz. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Eyüp 23 Aköy Göktürk3

FENER ALAYININ 2.’Sİ ALİBEYKÖY’DE DÜZENLENDİ

Göktürk’ün ardından ise Alibeyköy’de saat 22.00’de yine bando eşliğinde bir fener alayı daha yapıldı. Vatandaşların dev Atatürk posteri, dev Türk bayrağı ve meşalelerle gerçekleştirdiği Fener Alayı, Alibeyköy Vardar Bulvarı üzerinde bulunan Diş Hastanesi önünde başlayarak Osmanlı Park’ta son buldu.

Eyüp 23 Aköy Göktürk6

Eyüp 23 Aköy Göktürk5

Eyüp 23 Aköy Göktürk1

Editör: Murat AYDIN