Eyüpsultan Belediyesinin çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerinden biri olan Ali Kuşçu Uzay Evi'nin eğitim programı yoğun ilgi görüyor. 2018 Haziran ayının sonuna kadar yaklaşık 6000 öğrenci sırada bekliyor.

Alibeyköy Osmanlı Park içerisinde bulunan kendi enerjisini üretebilen "Yeşil Bina"da hizmet vermekte olan Ali Kuşçu Uzay Evi'nde eğitimlerimiz ücretsiz olup haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

ALİ KUŞÇU UZAY EVİ

Ali Kuşçu Uzay Evi programı öğrencilerden ve gençlerden yoğun ilgi görürken, Haziran 2018 sonuna kadar kayıtlar dolu ve yaklaşık 6 bin öğrenci planlama sırasında.

70 tane okuldan toplam 13 bin öğrenci de kayıt için sıra bekliyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın “İnsana Yatırım” hedefiyle çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerinden biri olan Ali Kuşçu Uzay Evi, 2014 yılı Kasım ayında hizmete girmiştir.

35 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYE HİZMET

Kurulduğu günden bu yana, “5-25 Yaş Arası Simurg Yaygın Eğitim Programı” kapsamında 35 binden fazla öğrenciye hizmet vermiş, bu başarısıyla Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği Altın Karınca Yarışması'nda "Kültür ve Sanat" proje kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştür.

TEGV çocuklara nitelikli eğitim desteği için Maraton İzmir’de TEGV çocuklara nitelikli eğitim desteği için Maraton İzmir’de

Uzay evimize adını verdiğimiz, dünya astronomi tarihinin en kıymetli bilim insanlarından biri olan ve en önemli eserlerini Osmanlı İmparatorluğu topraklarında yazmış olan Ali Kuşçu (Ali Alaaddin bin Muhammed: 1403 – 1474) bir astronom, matematikçi ve dil bilimcidir.

Bu alanlarda binlerce öğrenci yetiştirmiş ve topluma kazandırmıştır. Bizim de hedefimiz Ali Kuşçu gibi bilim insanları yetiştirmektir.

Ali Kuşçu Uzay Evi'nde, her eğitim öğretim yılı içerisinde, hafta içi her gün okullara ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik tek seferlik eğitimler verilmektedir. Her hafta sonu ise süreli eğitimlerin yanı sıra tek seferlik bireysel katılımlı eğitimler gerçekleştirilmektedir.

Yaz aylarında, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik astronomi yaz okulları düzenlenmekte, ayrıca sivil toplum kuruluşları ve bireysel taleplere uygun tek seferlik eğitimler de verilmeye devam etmektedir.

Tek seferlik eğitimlerde, astronot kostümlerini giyen öğrenciler, içerikleri; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenmiş olan temel astronomi ve uzay bilgilerinin yer aldığı konu anlatımlı eğitimlerin ve öğrendiklerini pekiştirmek üzere hazırlanan atölye çalışmalarının yer aldığı dolu dolu 1,5 saat geçirmektedirler.

Süreli eğitimler ise, Amatör Astronomi ve Astronomi Yaz Okulu olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimler, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak süresi 4-6 hafta arasında değişen ve haftada bir gün katılım sağlayacak şekilde, temel astronomi eğitimlerinin uygulamalı atölye çalışmalarıyla beraber verildiği eğitimlerdir.

Ünite Başlıklarımız:

-Güneş Sistemimiz

-Evrenimizi Tanıyalım

-Uzay Çalışmalarının Dünü, Bugünü, Geleceği

-Gökyüzünü Tanıyalım

Randevu ile kayıt yaptırarak yaş kategorinize uygun seanslara katılabilirsiniz.

Telefon: 0212 440 15 66 - 0212 613 00 26

Editör: TE Bilişim