Bahçeşehir Kolejinden öğretmenlere yüksek lisans fırsatı.. Bahçeşehir Kolejinden öğretmenlere yüksek lisans fırsatı..

Öz değerlerimizi, kültürel ve sanatsal zenginliğimizi, geçmişten geleceğe taşıyabilmek adına kültür ve sanat faaliyetlerine hız veren Eyüp Belediyesi, sempozyumlar, etkinlikler, sergiler, konferanslar ve konserlerle Eyüplüleri buluşturmaya devam ediyor.

Son olarak 60 sanatçının görsel sanatlarla ilgili eserlerinin yer aldığı "İl İl Türkiye" sergisi, Eyüp Belediyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra sanatçılar ve çocuklarında aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Azize Rodoplu'nun küratörlüğünde her ile ait bir adet eserin yer aldığı sergi, özgün bir dile sahip olup, Türkiye'de unutulmaya yüz tutmuş kültür nesnelerini tekrar izleyiciyle paylaşarak, somut olmayan kültürel mirasa katkı sağlamayı amaçlıyor.

Belediye olarak katkıda bulunmak istedik

Sergi açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Remzi Aydın, "Sergimiz Türkiye'nin çeşitli yerlerinden birçok sanatçımızın değişik sanat kategorilerinde yaptığı eserlerden oluşuyor. Eserleri incelediğinizde sanatın kendine has özelliklerini, dokusunu görebiliyorsunuz. Her birinin altında emek var, sanat var, estetik var. Gerçekten çok değerli eserler. Bunların sanatseverlerle buluşması adına biz de belediye olarak katkıda bulunduk" diye konuştu.

İl İl Türkiye sergisi hafta boyunca Eyüp Belediyesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Editör: TE Bilişim