Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında
 Başkan Remzi Aydın, Feridun Tümer ilk Öğretim Okulunu ziyaret ederek mahalle gönüllüleriyle ve yardımsever miniklerle bir araya geldi.


Yeşilpınar sakinleri ve minik öğrenciler, Halep’e yardım amacıyla eşya bağışında bulunuyor. Başlatılan kampanya kapsamında bağışlanan eşyalar Feridun Tümer İlkokulu'nda toplanıyor. 

Feridun Tümer İlkokulunu Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Yeşilpınar Mahalle Muhtarı İlker Çomak, Büyük Osmanlı Derneği Gençlik Kolları Başkanı Soner İbiç ve Yeşilpınar’ın önde gelen esnafları ziyaret ettiler. Ve Halep’e yardım kampanyasına destek verdiler.

Feridun Tümer ilkokulu Müdiresi Sema Köse hanım efendi yaptığı teşekkür konuşmasında;
İnsanlık ölmesin, Halep ölmesin. Zulmün karşısında zalimden daha cesur duruyoruz. Ve Halep’e Yeşilpınar Mahallesi olarak bir tır göndermeyi hedefliyoruz. Devletimiz Halep konusunda en baştan beri  dik duruşunu göstermiştir. 

Devletimizle, milletimizle, tüm sivil toplum örgütlerimizle mazlumun yanındayız. Yeşilpınar mahalle esnafıyla birlikte okulumuz Feridun Tümer İlk Öğretim Okulunda yapılan Halep’e yardım konulu toplantımıza sayın Belediye başkanımızın da teşrifleriyle bu anlamlı buluşma güzel bir kampanyaya dönüşmüştür. 

Okulumuzu  ziyaretimden  ve  desteklerinden dolayı Sayını Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a ve  diğer misafirlerimize teşekkür ederim. 28 mahalleden Halep’e 28 tır diyerek sözlerini tamamladı.

Eyüp Belediye Başkanı remzi Aydın yaptığı açıklamada;
Başkan Aydın, tüm vatandaşları aynı duyarlılıkla hareket etmeye çağırarak; "Hedefimiz her mahalleden 1 TIR, Eyüp'ten 28 TIR. Herkesi kampanyaya bekliyoruz" dedi.

Yeşilpınar, Halep için tek yürek oldu, yardım kampanyası başlattı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, Yeşilpınar Mahallesi’nde duyarlı vatandaşları ziyaret ederek başlattıkları “Halep'e Yol Aç Kampanyası”na destek verdi.

Duyarlı davranışları nedeniyle Feridun Tumer İlkokulu  Müdiresi Sema Köse hanımefendiyi, minik öğrencileri ve gönüllü vatandaşları tebrik eden Başkan Aydın; “İnsanlığımızı hatırlatan Yeşilpınarlı bu yavrular Halep’teki kardeşlerine fiili duada bulunuyorlar” yorumunu yaptı.

Herkesi kampanyaya  bekliyoruz
Bu arada Başkan Aydın, tüm vatandaşları aynı duyarlılıkla hareket etmeye çağırarak; "Hedefimiz her mahalleden 1 TIR, Eyüp'ten 28 TIR. Herkesi kampanyaya bekliyoruz" dedi.

Türkiye olarak biz baştan beri Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu yardımları yapıyoruz. 15 temmuz sürecini yaşamamıza rağmen bir ay sonra Cerablus’a askeri operasyon başlattık. Bu orada bulunan terör örgütlerine karşı yapılan bir girişimdi ve halende devam ediyor. 

Ciddi bir şekilde terör örgütlerinin etkisini kırdık. Suriye’de ki süreç artık iyileşme sürecine girdi. Bu konuda her zaman Cumhurbaşkanımız da çağrılar yapıyor, görüşmeler yapıyor arabuluculuk yapıyor. Askerlerimizi oraya gönderiyor. Kamplar kuruyoruz. 

AB verdiği sözü yerine getirmiyor
AB söz vermesine rağmen yardım yapmıyor. Biz devlet olarak 5 milyar dolar para harcayarak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bu kardeşlerimize yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla biz millet olarak devlet olarak kardeşlerimize yardımlar yaptığımızı düşünüyorum. Daha fazlasını yapmak için neler yapabiliriz.  

Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eyüp Belediyesi olarak ta biz elimizden gelenleri yapıyoruz. Kampanyalar yaptık, yardım tırları gönderdik. Hatta bizim şu anda Sosyal hizmetler birimimiz yardım kampanyalarına devam ediyor. 

Halep’te savaştan zarar gören kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek
Halep’te savaştan zarar gören kardeşlerimize yardım ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Burada mahalle olarak kendi çapımızda ne yapabiliriz bu konuyu görüşmemiz lazım. Böyle bir karar almışsınız. Teşekkür ederim. Kampanyalar tabi ayni ve nakdi olarak yapılıyor. Daha çok nakdi yardıma ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Ama ayni yardımları da geri çeviremeyiz.

Bunları bir noktada toplayıp ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmamız gerekiyor. Gıda yardımlarının nakdi olarak toplanması nakliye açısından daha iyi olur Sınıra yakın bölgelerden alıp göndermek bizim açımızdan daha avantajlıdır diye düşünüyorum. Giyecek yardımlarını bir noktada toplayıp Tırlara yükleyerek gönderebiliriz.

Karında kararınca ama 1 lira ama bin lir ama 10 bin lira herkesin gücü yettiğince, yettiği oranda. Bu formatta olması bana göre uygundur. Herkesin  durumuna göre bu katkıyı yapmasını sağlamamız gerekiyor. diyerek sözlerini tamamladı.
 

Editör: TE Bilişim