Marmara Denizi’ne yeni Tsunami Gözlem ve Erken Uyarı İstasyonları Marmara Denizi’ne yeni Tsunami Gözlem ve Erken Uyarı İstasyonları
Eyüp Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Eyüp Sultan Kadın Emeği Programı'na (ESKEP) üye kadınları unutmadı.

Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğü'nün ESKEP birim binasında düzenlen 8 Mart Dünya Kadınlar günü programına; Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın eşi Tülay Aydın, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kurt, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Erhan Angın, ESKEP birimi personelleri ile çok sayıda ESKEP'li kadın katıldı.

Kokteyl eşliğinde başlayan programda Tülay Aydın ESKEP'li kadınlara karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Sıcak ve samimi bir sohbet havasında geçen programda Tülay Aydın, emektar ESKEP'li kadınların istek ve taleplerini dinledi. Programa katılan kadınlar, ESKEP programından çok memnun olduklarını dile getirerek Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a böyle bir projeden dolayı çok teşekkür ettiler. Ayrıca Tülay Aydın'a bu anlamlı ve güzel programa göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

ESKEP NEDİR?

ESKEP, Eyüp Belediyesi'nin kadınlara destek vermek amacıyla kurduğu bir proje. Bu projeye, Eyüp'te ikamet eden yaşam alanları ve koşulları çalışmasına engel olan ihtiyaç sahibi kadınlar dahil edildi. ESKEP programına dahil edilen 420 kadın, kendi el emeği göz nuru ürünlerini belediye tarafından kurulan işletmelerde satarak para kazanabiliyor. Ayrıca bu kadınlar meslek edindirme kursları ile eğitimlere de dahil ediliyor. Böylece meslek sahibi olan kadınlar, ailelerine katkıda bulunabiliyor. 
Editör: TE Bilişim