Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı 29 yaşında
Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ” Gençlerle Düşünce Atölyesi” adlı söyleşi programı büyük ilgi gördü.

Yusuf Özkan Özburun’un konuşma yaptığı söyleşide kişinin en büyük sermayesinin, şahsiyeti olduğunu ifade edildi.Para, makam, mülk gibi şeylere sahip olmanın, mutluluğu getirmeyeceğinin altı çizilen programda Özburun şunları söyledi:

”İki tip insan vardır. Bunlardan birincisi hayatını sahip olmak üzere kurmuş olan insandır. Mala, mülke, eşyaya, paraya, banka hesabına, gardrobunun çoğaltılmasına, kat, yat, bağ, bahçe , daire bunlara sahip olmak üzere hayatını kurmuş insandır. Ama bu bir serabın peşinden koşmaktır. Çölde serabın peşinden koşan insan, susuzluğunu bir hayal ile gidermeye çalışır. Asla mutlu olması mümkün değildir.



İkinci tip insan ise, ‘var oluşu’ olmak üzere kuran insandır. İnsan olmak, kendisi olmak, Allah’a kul olmak, haddini bilmek, bir keşifçi olmak vb. Olmak üzere hayatınızı kuruyorsanız kaybedeceğiniz hiçbir şey yoktur. Dolayısı ile korkacağınız hiçbir şey yoktur. Hayatınız hep bir tanıma süreci, hep bir keşif süreci, bir çocuğun merak ve hayret duygularını taşıyorsunuz gönlünüzde.

Dolayısıyla en büyük hazine nedir diye soracak olursak bunun ben şahsiyet olduğunu ifade ediyorum demiştim. Kişiliğimizi ömür boyunca şekillendiriyoruz. Kişilik dinamiktir, canlıdır, organiktir ve gelişimi sürekli devam eder. Hatta yeni öğrendiğimiz bir kelimeden sonra bile biz yeni bir insanız. Yani eski insan değiliz. Bir kelime bile insan yeniden inşa eder ve oluşturur.” 

Editör: TE Bilişim