Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesinde GRÜ'den Beş İsim... Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesinde GRÜ'den Beş İsim...
 Eyüp Belediye Başkanı  Remzi Aydın'ın da  beğeniyle  izlediği Filistin halkının yaşadığı soykırımın sadece küçük bir sahnesi "Kudüs ya da Leyla" oyunu Eyüp Kültür Sanat Merkezi'ndeki gala ile izleyicileriyle buluştu.

İzleyicileri Müslüman Filistin halkının yaşadığı soykırımla bir kez daha yüzleştiren "Kudüs ya da Leyla" nerdeyse bir asırdır dünyanın görmezden geldiği, İsrail'in susuturup sindirmeye çalıştığı, Filistinlilerin çektiği acıları, sevinçlerini ve tükenişlerini seyirciye sahneledi.

Toplumsal yüzleşmeyi sanatsal bir bakış açısıyla ele alan tiyatro oyunu, yaşamayı ve umudu hala diri tutmayı görsel bir anlatımla sundu. Bir çok ayet ve hadis'e konu olan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın ev sahipleri Filistin halkını konu alan ve Seyyah Oyuncular tarafından sahnelenen "Kudüs Ya Da Leyla"nın gala öncesinde ise Filistin tarihi ile ilgili bir sergi gerçekleştirildi. 

Eyüp  Belediye Başkanı  Remzi  aydın Gala  hakkında  şunları  söyledi;
Belediyemiz  Kültür  etkinlikleri kapsamında  düzenlemiş olduğumuz  galanınyönetmen ve oyuncularına  çok teşekkür ederim. Gerçekten Kudüs yada Leyla 'yı beğeniyle izledim.

 İsrail  zulmünü, Filistin halkının haklı  direnişini  çok  güzel anlatıyor. İzlerken çok duygulandım.  Geleceğimize ışık tutacağına inandığım için  tüm gençlerimizin izlemesini tavvsiye  ediyorum; diyerek sözlerini tamamladdı.

Editör: TE Bilişim