İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Vatandaşımızın bize inancı, karşılığını göstermiş durumda İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Vatandaşımızın bize inancı, karşılığını göstermiş durumda
 KURTULMUŞ: SİYASETÇİLER KADAR AYDINLARIMIZA DA GÖREVLER DÜŞÜYOR 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Siirt’te şehit olan Özel Harekat Polisi Yalçın Yamaner’in Altınordu İlçesi’ne bağlı Şahincili Mahallesi’ndeki ana ocağına giderek taziyede bulundu. Şehidin üvey annesi Sultan, şehidin eşi Hacer, polis kardeşi Yusuf Yamaner'e taziyelerini ileten Kurtulmuş ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'in (AY-BİR) Kültür Sanat Merkezi’nde ortaklaşa düzenlediği 'Türkiye-Rusya İlişkileri' konferansına katıldı.

 Konferansta konuşma yapan Numan Kurtulmuş Türkiye-Rusya ilişkileri ve uçak krizine değinerek, bu gerginliğin uzun süre devam etmeyeceği kanaatini taşıdığını vurguladı. Uçağın düşürüldüğü anda Türkiye’nin uçağın kimliğini bilmediğini tekrarlayan Kurtulmuş, "Türkiye’nin Rusya ile yaşamış olduğu son uçak düşürme kriziyle birlikte gelişen süreç sadece Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkinin yada Orta Doğu’daki bu uçağın sınırı ihlal etmesinden kaynaklanan bir mesele değildir. Biz o zamanda hükümet olarak görüşümüzü çok net ifade ettik. 

Sayın Cumhurbaşkanımızla devletin en üstündeki zat olarak görüşlerimizi ifade etti. Bu uçağın düşürüldüğü anda Türkiye gerçekten uçağın kimliğini bilmiyordu. Eğer bir Rus uçağı olduğu bilinseydi başka şekilde bir davranış içerisinde olunurdu. Bunları açık söyledi. Ama maalesef bundan sonra karşılıklı olarak özellikle Rusya tarafından yapılan çok üst düzey açıklamalarla konu bir siyasi gerginlik ortamına döndü. Benim de şahsi kanaatim inşallah bu gerginlik uzun süre devam etmeyecektir. İktisadi, siyasi alanda ve tarihsel olarak çok yakın ilişkileri olan iki komşu ülkenin arasındaki ilişkiler düzelecektir diye ümit ediyoruz, temenni ediyoruz. Ancak bu ilişkinin bu noktaya gelmesine neden olan kriz Suriye krizi aslında dünya sisteminin bugün gelmiş olduğu noktayı göstermesi bakımından fevkalade ilginç bir noktaya gelmiştir" dedi.

Aydınlar ve akademisyenlere de mesaj veren Numan Kurtulmuş, "Türkiye’nin emniyet içerisinde olması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapacağız. Günlük siyasetin pratikleri tamam bunları yapıyoruz, daha da cesaretle yapmaya devam edeceğiz. Ama fikri bütünlük içerisinde önce bu ülkenin insanlarını, bütün İslam topluluklarını aynı fikri bütünlük içerisinde bir araya gelmeye çalışacağız, sağlayacağız. 

Bunun için aydınlarımıza sorumluluk düşüyor. Demin söylendiği için söylemiyorum çeyrek aydınlara değil, yarım aydınlara değil. Gerçekten aydın olan, bu toprağa bağlı olan, bu kültüre bağlı olan ve bu fikri bütünlüğe sahip olanlara söylüyorum: En az siyasetçiler kadar aydınlarımıza da görevler düşüyor. Akademisyenlerimize de görevler düşüyor. Sadece bilgi değil, bu bilgiyi bilinç üzerine çıkaracak çalışmalar yapmak hepimizin vazifesi" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim