CHP'li Özgür Karabat Çöken Maden ile ilgili 2022'de Meclis'e önerge vermiş CHP'li Özgür Karabat Çöken Maden ile ilgili 2022'de Meclis'e önerge vermiş
  Uzman Psikolog Dr. Beste KARABAŞ  MHP Yeşilpınar Mah. Temsilciliğinde vatandaşlara "Uyuşturucu Bağımlılığı ve Korunmanın Yolları" adlı seminer verdi.

T
oplantıya MHP Eyüp İlçe Başkanı Halil Feyiz oğlu İle  İlçe yönetimi,Yeşilpınar Mahalle yönetimmi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Bşkanı Halil Feyizoğlu toplantıya katılımlarından dolayı ilçe yönetimine   ve vatandaşlara teşekkür  ederek  2016 yılında ve  daha  sonrası için  neler yapabileceklerini anlattı.

Toplantıda  Uzman Psikolog Dr. Beste KARABAŞ uyuşturucu bağımlılığıyla  ilgili konferans verdi,
Ülkemizdeki ve dünyadaki madde bağımlılığı konusunda açıklama yapan Balcıoğlu bağımlılık insanın beyin işlevinin bozularak işlevsiz hale gelmesidir diyerek sözlerine başladı. Dünyada bağımlılıkla etkin mücadele yöntemleri, bağımlılığın ana sebepleri, uygulamalardaki yanlışlıklar, tedâvilerdeki başarı oranları, yeni yöntemler ele alınarak bu konuda başarıya ulaşılabileceğini  söyledi.. 

Baığmlılık alışkanlıklarından kurtulmakta kolay değildir çeşitli tedavi yöntemi ile ancak kurtarılabilir. Ancak kişi aynı ortama döndüğünde yine bağımlılığı devam  etmektedi. Bu nedenle gençlerin bu ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. 

Bağımlılıklardan korunmak için devlet ile aileler birlikde mücadele  etmesi  gerekmektedir. Bir çok tedavi merkezi olmasına rağmen yeterli tedavi merkezi olmadığ  gerçektir. Bu tür konferanslara ailelerin de katılımlarını sağlayarak bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirerek önlem alınması gerekmektedir diyerek  sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim