Bahçeşehir Kolejinden öğretmenlere yüksek lisans fırsatı.. Bahçeşehir Kolejinden öğretmenlere yüksek lisans fırsatı..
Nefes alıp verme’ den kişilik analizi muhteşem bir seminer ile Çanakkale kepez de yapıldı.

Güne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Proje sahibi Analiz Uzmanı Taner Akkuş ile Psikolog Sena Özsomun sunumuyla Türkiye’de bir ilke imza atıldı. NEFES alıp verme ile KİŞİLİK ve İNSAN ANATOMİSİ arasında büyük bir bağ kuruldu.

Katılımcılar Salona Sığmadı

Çanakkale Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen seminere yoğun bir katılım sağlandı. Salona sığmayan katılımcılar sunumu ayakta izledi. Şehitler Diyarı Çanakkale’de başlayan seminerler dizisinin ilki olan bu günde, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlandı.

Akkuş’tan Türkiye’de Bir İlk

Nefes konusunda ki analiz ve tespitleri ile ülkede farkındalık oluşturan Taner Akkuş sözlerine şöyle başladı;

Nefes alıp verme, vücudun her bir organını için önemlidir. Bir çoğumuz aslına bunu biliriz ve doğru bilmemize rağmen doğru nefes alıp vermenin nasıl olması gerektiğini es geçeriz.

Kadına Şiddet, Cezaevlerinde ki aşırı doluluk, Anlık öfke ile suça meyillenme, Aşırı boşanmalara neden olan kontrolsüz karar verme ve tahammülsüz davranışlar, doğru nefes alma teknikleri ile kısmende olsa önüne geçilebiliriz dedi.

Nefesten Kimlik Analizi

NEFES alıp nefes verme konusunda 4 çeşit eylemden söz eden Akkuş, sunuma şöyle devam etti;

1.Kısa nefes alıp uzun vermek

2.Uzun nefes alıp kısa vermek

3.Kısa nefes alıp kısa vermek

4.Uzun nefes alıp uzun vermek

Kısa Nefes Alıp Uzun Verenler; genel olarak dar gelirli ve çok çile çeken insanlardır. Kendilerine zaman ayırmayan ve yaşama dair tüm güzellikleri kendisi için öteleyen ama başkaları için eli açık ve elinden gelen her şeyi yapan insanlardır.

Uzun Nefes Alıp Kısa Verenler; bencil, rahat ve vurdumduymaz bir kişiliğe sahip olan insanlardır. Hep kendisini düşünür ve çıkarlar üzerine yaşayarak yaptıkları her şeyde çıkar gözeterek uzun yaşayan insanlardır.

Kısa Nefes Alıp Kısa Verenler; hayatı kabullenen ve her şeyi olduğu gibi oluruna bırakan insanlardır. Hastalık sahibi olmakla beraber, hayata dair yaşanan olumsuz tüm şeylerde tatsız ve tutsuz bir şekilde az yaşayan, negatif ve Suç işlemeye meyilli olan ve ruhî açıdan korkusal insanlardır.

Uzun Nefes Alıp Uzun Verenler; sportif ve sağlığına düşkün ve canı tatlı olan insanlardır. Kendisini seven, yaşamayı seven, eğlenmeyi seven, gezmeyi seven ve hayata daima pozitif bakabilen (uzun yaşayan) insanlardır.

Türkiye’de ilk defa “uygulama yapıldı”

Analiz Uzmanı Taner Akkuş; katılımcılara “aranızda bu teknikler ve şahsıma ait bu analizlere ön yargılı olan yada inanmayan varsa uygulama yapmak adına sahneye gelebilir” çağrısına Berra isimli bir hanımefendi meydan okudu. Büyük bir cesaret ile sahneye çıkan Berra hanım, ben “analizinize inanmak ve ön yargımı kırmak” istiyorum diyerek kendisi üzerinde uygulama yapılmasını istedi.

Bu durum karşısında Akkuş Berra hanıma; biz birbirimizi hayatımızda ilk defa görüyoruz ve olası bir yanlış tespit yaparsam bile, beni sahnede zor durumda bırakmama adına sakın doğru konuşmaktan kendinizi alıkoymayın diyerek, Berra hanımdan analiz sonrası gerçekleri söylemelerinin sözünü aldı. Salonda ki kalabalık ise, büyük bir şaşkınlıkla akılalmaz bu deneyi pür’ dikkat cep telefonlarıyla her anını gözünü kırpmadan kaydetti.

İşte O’ Uygulama

Uygulama önce Akkuş‘un berra hanımın nefesini dinlemesiyle başladı; hemen akabinde de büyük merakla beklenen analiz tespiti yapıldı. Analiz akabinde kimlik tespiti sonrası sahnedeki Berrahanım, tespite verdiği (PES,PES,PES) cevap inanılması çok zor bu uygulamayı salondaki katılımcılar büyük bir şaşkınlık ile ayakta alkışladı.

Doğru Nefes Alma Teknikleri

Çiçeği burnunda Psikolog Nefes Terapisti Sena Özsomun da; baş ağrısı, agresiflik, öfke ve stres yaşayan bir insan doğru nefes alıp vermiyordur deyip, Doğru nefes alma teknikleri konusunda Dünya da gerçekleşmiş bazı uygulamalarla geceyi zenginleştirdi.

Uzakdoğu ve çeşitli evrensel anlamda yaşanmış bazı metodları dile getiren Özsomun, sunumunda salondakilere doğru nefes alma tekniklerinden bir kaç tane öğreti sunarak semineri anlamlı kıldı.

İl Müdüründen Teşekkür Ve Plaket


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Ersin Fırat, Analiz uzmanı Taner Akkuş kardeşimle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz dedi.

Allah insanı şüphesiz eksiksiz yaratmıştır ama insan sağlığı ise yine insanın kendi elinde ve “insan isterse huzuru bulabilir sağlığı da mutluluğu da” diyerek katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Fırat , bu vesileyle seminerler dizisine Şehitler Diyarımız Çanakkale’de başlanması da bize ayrı bir gurur ve onur verdi diyerek Akkuş ve Özsomun’a plaket vererek katılımcılara da gösterdikleri yoğun katılım için teşekkür etti.

Plaket sonrası Akkuş; Gecenin düzenlenmesinde emeği olan başta Çanakkale Şiddet Önleyici Hizmetler MüdürüNuray hanım başta olmak üzere tüm Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü personellerine teşekkür etti. 
Kaynak: Maraspusula.com


Editör: TE Bilişim