Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesinde GRÜ'den Beş İsim... Dünyanın En Etkili Bilim Adamları Listesinde GRÜ'den Beş İsim...
Eyüp'te 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 249 vatan evladının hatırasını yaşatmak için 249 fidan dikildi. Başkan Remzi Aydın, “O günü hiç unutmayacağız, onların anısını yaşatacağız ve her zaman saygıyla anacağız” dedi.



Eyüp Alibeyköy Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yeşil alanda yapılan etkinliğe Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Koçyiğit, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program, Eyüp Kaymakamlığı öğrencilerinden oluşan korunun 15 Temmuz Marşı okumasıyla başladı. Programda konuşan Başkan Aydın, 15 Temmuz'un çok önemli olduğunu ve asla unutulmaması gerektiğini belirterek, “15 Temmuz gecesi bizim için çok önemli. 15 Temmuz gecesinde bazı insanlara sizlere ve bizlere, hepimize kötülük yapmak istediler ama anneler ve babalar, sizler ve gençler onlara karşı durduk ve onları püskürttük.



Bir daha 15 Temmuz gibi bir olayın yaşanmaması için çalışmamız lazım. Onun için de 15 Temmuz'u unutmayacağız. Onun bir yolu da bu fidanlar. 15 Temmuz gecesi bizler daha rahat yaşayalım diye o kötü insanlara engel olmak isteyen kahraman şehitlerimiz bizim için canlarını verdiler. İşte onların anısına buradaki fidanları dikeceğiz ve onlara hep dua edip saygı ile anacağız. Birliğimiz ve beraberliğimizle her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ise 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, “Onların canlarını ortaya koyarak yaptığı fedakarlığı unutmuyoruz. Bu alana diktiğimiz fidanlar, onları asla unutmayacağımızın işareti olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eyüp Üç Şehitler İlkokulu öğrencileri ve alanda 249 fidan dikti. Belediye Başkanı Remzi Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ve Emniyet Müdürü Mustafa Koçyiğit de fidan dikimine katıldı.

Engelli öğrenci Kader Aktaş da şehitler için fidan dikti. Şehitleri rahmetle anan Aktaş, "Onları gerçekten çok seviyorum. Annelerine, babalarına Allah sabır versin. Onlar için burada fidan dikiyorum. Benim de bir katkım olsun" dedi.

Şehit Akın Sertçelik adına fidan diktiğini belirten Samet Eren Burcu ise "Ona Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu ağacın da onun adına yetişmesini istiyoruz" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim